22. juni 2021
Alle er velkomne til indvielsen af fire nye kajstrækninger på Køge Havn.
Alle er velkomne til indvielsen af fire nye kajstrækninger på Køge Havn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med til indvielse: Køge får nye havnekajer på en halv kilometer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med til indvielse: Køge får nye havnekajer på en halv kilometer
Ugeavisen Køge - 13. september 2019 kl. 11:28

Skibe på op til 200 meter i længden, 30 meter i bredden og otte en halv meter i dybden vil i fremtiden kunne lægge til i Køges Nordhavn, når Køge Havn og Køge Jorddepot åbner fire nye topmoderne kajanlæg. Åbningen af de nye kajer betyder, at Køge Havn nu næsten er færdig med den årelange udbygning af Køges havnefaciliteter.

Køges borgmester Marie Stærke indvier det nye havneanlæg onsdag 25. september klokken 14, hvor alle er velkomne til at se og høre om den historiske havneudvidelse. Find vej til indvielsen via Værftsvej - i lyskrydset køres ad Nordhavnsvej og ind gennem hovedporten til Køge Jorddepot. Kør forbi vægten, fortsæt ad Nordhavnsvej, hvor der er parkering på kajanlægget.

"Det er utroligt tilfredsstillende at vi nu er nået i mål med de nye kajstrækninger. Efter at Søndre Havn er overgået til Køge Kysts boligbyggerier, har vi haft stor mangel på kajpladser i Køge Havn. Oveni trænger mange af de gamle kajer til renovering. Med de fire nye kajanlæg tilbyder vi erhvervskunderne i havnen et moderne anlæg med en meget høj sikkerhed," siger Køge Havns bestyrelsesformand, Kim Lindsø.

De fire nye kajer har en samlet længde på 420 meter, og er alle udstyret med et særligt afløbssystem med sandfang og olieudskiller, som betyder, at forurenende spild kan blive opsamlet, hvis uheldet skulle være ude. Anlæggene er også terrorsikrede med bl.a. hegn, som det kræves af alle danske havne efter terrorangrebet mod New York 11. september 2001. Derfor er der heller ikke til daglig adgang for offentligheden.

"Med åbningen af de fire nye kajanlæg tager vi et afgørende skridt frem mod at realisere Køge Havns målsætning om at fordoble omsætningen på gods indenfor en overskuelig årrække. Nu kan vi modtage skibe, som er dobbelt så store som hidtil og bliver dermed en endnu stærkere samarbejdspartner for de mange lokale virksomheder i byen og oplandet, som vi betjener hver dag," siger direktør for Køge Havn, Thomas Elm Kampmann.

Havneanlæg ved et tilfælde
Egentlig var det slet ikke meningen, at kajstrækningen for enden af havnebassinet overhovedet skulle opføres, da havnen blev planlagt i 2006. I første omgang blev området brugt som arbejdshavn i forbindelse med etableringen af de tre moler - Nordmolen, Sydmolen og Tværmolen - og efterfølgende skulle arbejdshavnen nedlægges. Men nye beregninger viste, at man relativt billigt kunne opføre et permanent kajanlæg af høj kvalitet på arbejdshavnens plads. Derfor indvies også kaj 60, som er den ene af de fire kajer.

Køge Havn er blandt Danmarks 10 største havne og omsætter hvert år 2 millioner tons gods. Udvidelsen af havnen er det største anlægsprojekt i Køges historie og koster over en milliard kroner. Udvidelsen har været i gang siden 2007 og skal stå færdig i 2022.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk