15. december 2018
Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køgespejderne: Kom og sov ude med spejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køgespejderne: Kom og sov ude med spejderne
LørdagsAvisen - 17. maj 2018 kl. 07:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At sove ude under stjernerne er en oplevelse hver gang.

Lørdag den 26. maj inviterer Køgespejderne alle til at tilbringe en dag og en nat i det fri. Arrangementet er en del af Det Danske Spejderkorps' initiativ "Sov Ude".

Det er en landsdækkende mærkedag, der sætter fokus på de små og store oplevelser, som friluftslivet, naturen og mørket tilbyder.

Formålet med arrangementet er at få mange flere med ud i det fri. Alle - uanset om man er spejder eller ej - inviteres med udenfor til hygge, madlavning, aktiviteter, afslapning og en nat med månen og stjernerne som natlampe.

Køgespejderne er en af de mere end halvtreds spejdergrupper landet over, der inviterer til "Sov Ude".

"Planen er, at vi mødes ude på åsen, hvor det er muligt at slå sit eget telt op, sove i et af vores eller måske sætte en hængekøje op mellem træerne og sove under åben himmel. Eftermiddagen kommer til at byde på forskellige friluftsaktiviteter og masser af hygge. Vi laver fælles aftensmad over bål lørdag og slutter aftenen af med et hyggeligt lejrbål. Søndag morgen vil der være morgenmad", fortæller Signe Hegelund fra Køgespejderne.

Arrangementet begynder kl. 14.00 og vil vare til næste morgen.

"Vi opfordrer alle til at deltager, uanset om man er barn, ung eller voksen, og om man er spejder i forvejen eller ej. Der vil ikke være lederdækning til alle børn denne dag, det er derfor vigtigt at børn op til 11 år har en voksen med", siger Signe Hegelund.

"Sov Ude" er en god anledning til at få gjort opmærksom på de mange muligheder og oplevelser, naturen gemmer på.

"Vi vil give en smagsprøve på noget af alt det, friluftslivet i Køge har at byde på. Det er populært for børnefamilier at stresse af sammen i naturen, med mad bål og overnatning i det fri", forklarer Signe Hegelund.

Selvom vi gerne vil have alle interesserede med, er der en grænse for hvor mange telte der er plads til på minicentret.

Der er derfor et begrænset antal pladser til arrangementet på 50 pladser. Af hensyn til indkøb er fristen for tilmelding onsdag den 23. maj.

Tilmelding sker gennem hjemmesiden køgespejderne.dk, der findes en menu på forsiden, der guider dig videre til tilmeldingen. Her finder du også den officielle invitation med mere information om adresse.

Arrangementet er gratis for børn til og med 6 år.

"Medbring selv udstyr til at sove ude, som sovepose, liggeunderlag og varmt tøj. Hvis i ønsker at sove i et af spejdernes telte, så skriv venligst dette i tilmeldingen, så vi er sikre på, at der er plads til alle", slutter Signe Hegelund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk