17. oktober 2021
Køges 7. klasser mødes i denne uge til den årlige Iværksættermesse på Asgård Skole.
Køges 7. klasser mødes i denne uge til den årlige Iværksættermesse på Asgård Skole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køgeskoler udvikler kandidater til "Løvens Hule"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køgeskoler udvikler kandidater til "Løvens Hule"
Ugeavisen Køge - 05. februar 2020 kl. 11:00

Alle 7. klasser fra Køge Kommunes folkeskoler har i de forgangne uger sluppet kreativiteten løs og arbejdet med innovative projekter. Der har været fokus på skaberdrømme, læselyst og klimaudfordringer. Kulminationen er samlet på Iværksættermessen med en storslået konkurrence, hvor eleverne i bedste Løvens Hule stil, skal pitche deres projekter for et oplagt dommerpanel af innovationseksperter. Torsdag d. 6. februar går det løs, når Asgård Skole danner rammen om årets Iværksættermesse.

Forud for messen har 7. klasserne arbejdet projektorienteret med tre forskellige cases, i tre forskellige kategorier: DET LOKALE, DET NATIONALE og DET GLOBALE. I et samarbejde med Køge Handelsskole (KHS) er eleverne blevet styrket i at pitche deres produkter og ideer af KHS 3.g'ere, så de står knivskarpt foran dommerne på Iværksættermessen.

"Børn og unge i Køge Kommunes skoler skal klædes på til fremtiden. Det bliver de, når de bliver udfordret til at tænke innovativt og når de bliver engageret i at finde løsninger. Derfor er jeg så begejstret for Iværksættermessen, der netop sætter disse evner i spil. Jeg bakker op om det komplekse arbejde, lærerne har kastet sig ud i, og jeg ser med glæde på alt det, eleverne lærer af det. Det er godt for hele kommunens fremtid at have unge mennesker, der får de kompetencer," siger Køges borgmester Marie Stærke.

"Vi er super glade for samarbejdet med Køge Handelsskole. Vi oplever, at Innovationsdagen giver 7. klasserne et løft i forhold til deres præsentationer, når de står på Iværksættermessen, som er den store finale. Det har været vigtigt for os, at eleverne får noget med hjem, derfor har vi lavet aftaler med nogle super spændende firmaer, som kommer og holder workshops for eleverne. Fx kan de møde Astra, der har fokus på naturvidenskaber eller VITEC MV, der vil lære eleverne at blokprogrammere. Fælles for alle workshops er, at de kommer og præsenterer det nyeste nye inden for teknologi og innovation i skoleverdenen," siger Christiane Kirkegaard Borup, pædagogisk konsulent i Børne- og Uddannelsesforvaltningen og Projektleder for Iværksættermessen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk