18. juni 2019
Brian Ankersen - her ved siden af Køge-træner Julie Loop - i hans sidste kamp for Køge inden Tyskland-eventyret. Arkivfoto. Hjj.
Brian Ankersen - her ved siden af Køge-træner Julie Loop - i hans sidste kamp for Køge inden Tyskland-eventyret. Arkivfoto. Hjj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køgenser på udebane: "Lyt og hør efter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køgenser på udebane: "Lyt og hør efter"
LørdagsAvisen - 11. februar 2019 kl. 06:16
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Den første tid er gået fint. Jeg er blevet modtaget med åbne arme i klubben, og føler mig virkelig godt tilpas. Men det er en helt anden kultur at træne og spille på. Det er mere "ordnung muss sein"end vi er vant til i de danske klubber. Vi træner hårdere uden at der dog nødvendigvis er mere kvalitet i det. Vores træner, danskeren Ole Anderen der er i gang med sit ottende år i klubben, er typen uden så meget dialog med spillerne. Det er "lyt og hør efter". Han er en rigtig flink person - men benhård og meget professionel under træning og kamp", fortæller Brian Ankersen.

Brian Ankersen indrømmer, at der har været mange ting han har skullet vænne sig til de første uger i SG Köndringen der er hjemmehørende i det sydvestlige hjørne af Tyskland - i nærheden af Freiburg.

"Holdet spiller, som mange klubber i Tyskland, efter 3-2-1 systemet, hvor vi herhjemme sværger mest til 6-0. Vi er 5-6 fuldtidsprofessionelle i klubben der træner 8-9 gange om ugen inkl. styrketræning. Vi træner fem gange ugentligt med bold. Førsteholdstruppen er en meget multikulturel trup med mange nationaliteter. Det har da sin charme at møde mange forskellige kulturer. Nogle af spillerne har fået skabt sig en bedre tilværelse takket være håndbolden, hvorfor de naturligt nok en gang i mellem i hverdagen tænker meget på sig selv. Men det må man jo lære at leve med. Når bare de leverer til træning og kamp. Når det er sagt, så er det super rare personer - og de er ikke bange for at invitere hjem til dem selv og deres familier", siger Brian Ankersen, der er blevet indlogeret i en super fin 2-værelses lejlighed.

Brian Ankersen har allerede fået sin førsteholdsdebut i klubben.

"I den første kamp fik jeg ca. fem minutters spilletid. I den anden kamp var jeg i aktion i 15-20 minutter. Jeg håber med tiden at få arbejdet mig ind på holdet så jeg får mere spilletid. Nu skal vi i den weekend der kommer spille to kampe - fredag gælder det kvartfinalen i en lokal pokalturnering, hvorfra man, hvis man vinder turneringen, avancerer til en større cupturnering. Søndag gælder det så kamp i ligaen, hvor vi lige p.t. ligger nummer fire - tre points fra andenpladsen som udløser oprykning. Men der er mange kampe endnu, så der er muligheder for at indhente det fortabte", fortæller Brian Ankersen, der med tiden også håber at kunne være med til at sætte sit præg på holdet - tilføre en lidt mere kreativ spillestil. Spillet i Tyskland er meget med energi og gejst - og lidt mindre vægt på kreativitet.

"Jeg håber da jeg kan få dem til at se lidt anderledes på tingene - måske kan vi en dag mødes på midten. Men det er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. Det vil tage tid - lang tid", indrømmer Brian Ankersen der ikke fortryder at han tog chancen for at prøve at leve som fuldtidsprofessionel.

"Indtil videre har det været en fed oplevelse. Og jeg glæder mig meget til mange nye oplevelser og udfordringer", slutter Brian Ankersen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk