11. december 2018
Køges nu afgåede borgmester Flemming Christensen glæder sig over, at de projekter han har været med til at sætte i gang, vil sikre Køges fremtid som handelsby. Pressefoto.
Køges nu afgåede borgmester Flemming Christensen glæder sig over, at de projekter han har været med til at sætte i gang, vil sikre Køges fremtid som handelsby. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge skal nok også blive fremtidens handelsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge skal nok også blive fremtidens handelsby
LørdagsAvisen - 22. februar 2018 kl. 11:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har i den sidste uges tid været meget fokus på, at der er byer på Sjælland, som ikke overlever som egentlige handelsbyer. Især har TV 2 haft fokus på dette område via Lorry. Den tiltagende nethandel og den manglende attraktion i byerne betyder, at butikker må lukke og se på, at udvalgsvarebutikker kun findes i måske op til 8 byer på Sjælland om nogle år.

En på mange måder skræmmende udvikling, og vi kunne da også høre fra mange af de mindre handelsbyer, at der fortsat er ildsjæle, som kæmper for deres fag, deres butik og deres by. Og det er ikke kun de mindre butikker, der må lukke. Selv i de større byer oplever man nu, at f.eks. supermarkeder drejer nøglen, og der står store, tomme lokaler til salg eller leje.

Og kan der egentlig gøres noget for at forhindre denne udvikling - og skal den forhindres?

"Efter min opfattelse skal der flere ting til, for at lykkes med at fastholde vore butikker", siger Flemming Christensen.

"Der kræves, ikke mindst, et bredt udbud af butikker og butikstyper, og så skal butikkerne, udover deres fysiske tilstedeværelse, også kunne tilbyde nethandel. Vi ser jo nu, at netbutikker etablerer fysiske butikker og vi ser også i disse år, at en forretningsmæssig succes kan skabes ved at satse på at tilbyde begge muligheder".

"Byen skal så også byde på andre oplevelser som supplement til butikkerne, herunder ikke mindst tilgængelighed", siger Flemming Christensen.

Og det er netop set i det lys, at Flemming Christensen ikke et øjeblik er i tvivl om, at den udvikling Køge oplever i disse og de kommende år, er helt nødvendige tiltag for at bevare Køge som en attraktiv handelsby

"De beslutninger vi tog om at gennemføre byudviklingsprojekterne i Køge er helt afgørende for, at Køge forbliver et af de mest attraktive steder at handle og opholde sig. Den store satsning på nye butikker som supplement til den ældre by og torvet er bevidst og anlagt i respekt for torvet og den gamle by, hvilket er helt afgørende for succes", siger Flemming Christensen, der tilfører, at byens udvikling med attraktive bosætningssteder på Søndre Havn og investeringen i infrastrukturen er markante tiltag for en by af Køges størrelse.

Samlet set investeres der i ny infrastruktur for over en halv milliard kroner. Det er penge som man henter fra netop grundsalget i Køge Kyst. Den nye biograf, de nye butikker og de nye torvepladser er ifølge Flemming Christensen stærkt medvirkende til, at Køge i fremtiden vil kunne trække endnu flere mennesker hertil og dermed mener han også, at kommunen har stået i spidsen for at skabe grundlaget for et fremtidigt liv i byen og i byens butikker.

"Men byens butikker har også en opgave i selv at være medvirkende til at udnytte de nye muligheder", siger Flemming Christensen.

"De skal selv være med til at fastholde og tiltrække deres kunder ved at være attraktive".

Når vi om nogle år er færdige med udviklingen af Søndre Havn og Collstrupgrunden, og får den kommende underfæring ved Teaterbygningen gjort færdig, vil Køge og dens mange aktører stå med en unik mulighed for at kunne udnytte disse faciliteter optimalt til gavn for og alle.

"Det koster selvfølgelig besvær og ulemper på kort sigt, at vi foretager disse investeringer, men på langt sigt vil det medvirke til at bevare Køge som Sjællands centrum for handel og oplevelser", understreger Flemming Christensen, som underbygger sine påstande med de eksterne analyser, der alle peger på, at Køge også i fremtidens konkurrenceprægede marked på Sjælland, vil sikre sig en markant position.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk