26. marts 2019
Køge ligger i den tunge del af feltet af danske handelsbyer, når man ser på parkeringsmulighederne.
Køge ligger i den tunge del af feltet af danske handelsbyer, når man ser på parkeringsmulighederne.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge får bundkarakter for parkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge får bundkarakter for parkering
LørdagsAvisen - 12. oktober 2018 kl. 12:43
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køges handelsliv jubler over titlen som Danmarks mest servicemindede handelsby, som repræsentanter for Køge Handel fik med hjem fra Odense forleden i forbindelse med kåringen af årets danske handelsby. Til gengæld er glæden til at overskue omkring den del af analysen, der handler om parkering, for på dette punkt får Køge tæt på dumpekarakter.

Mens der er topkarakterer for service, markedsføring og innovation, så er Køge blot nr. 17 af de 25 tilmeldte handelsbyer, og det ærgrer formanden for Køge Handel, Søren Storgaard.

"Vores medlemmer hører desværre dagligt udtalelser fra handlende, som ikke bifalder betalingsparkeringen, primært grundet de forvirrende regler der er i betalingszonerne. Det skræmmer ganske enkelt både lokale borgere og regionalt-handlende væk," siger han.

"Derfor er det utrolig flot, at butikkerne i Køge formår at opretholde det høje serviceniveau, når der nu siden sidste kåring i 2016 er kommet nogle ydre faktorer, som påvirker resultatet," siger han med henvisning til betalingsparkeringen.

Næstformanden i Køge Handel, Tanja Nystrup, der også er medindehaver af flere butikker i Nørregade siger om situationen:

"Det er dejligt, at vores høje serviceniveau og den spændende udvikling, Køge går igennem disse år, er med til at opveje negativiteten vedrørerende parkeringsforholdene. Men vi kan stadig ikke se bort fra dette. At blive ranglistet så langt nede blandt alle deltagende byer, er jo et meget klart udtryk for, at betalingsparkeringen har forringet vores renommé og handelsliv. Hvis kunderne oplever det som et irritationsmoment at komme til Køge, og overvejer andre indkøbsmuligheder, så kan jeg da godt forstå, at flere butikker ser det afspejlet i handlen," siger hun.

I 2020 skal Danmarks Bedste Handelsby kåres igen, og til den tid håber Køge Handel, at parkeringsreglerne er forenklede og gennemskuelige for både borgere og besøgende, hvis ikke helt fjernet.

"De andre byer står ikke stille på udviklingsdelen, og derfor bliver vi fortsat nødt til at forbedre parkeringsforholdene i byen, hvis vi også fremadrettet vil have titel af "Danmarks Bedste Handelsby" siger Søren Storgaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk