28. februar 2020
Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Stadion skal stå færdig i december måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Stadion skal stå færdig i december måned
LørdagsAvisen - 01. marts 2018 kl. 08:04
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge blev de første skridt til det nye Køge Idrætspark taget. Og i denne uge er der for alvor blevet gjort tydelige tegn på, at det snart 86 år gamle stadionområde er ved at blive gjort klar til om lidt mere end et år at stå klar til at indfri de krav der med rette kan stilles til idrætsfaciliteter anno 2019.

"I uge 8 startede vi med genhusningen af stadionområdets foreninger. De skal alle de kommende måneder genhuses i Køge Boldklubs underetage. I forbindelse med fraflytning af de gamle lokaliteter er det da vigtigt at minde foreningerne om, at man får alt det inventar med som man ønsker at bruge i fremtiden - inkl. historiske ting som fotos, plakater, bøger, pokaler og andet, som fortæller historien", siger Kai Jensen, der er bestyrelsesformand for Køge-hallerne, og foreningernes "talsmand" i KI-projektet.

"Med genhusningen i Køge Boldklubs lokaler får alle foreningerne en forsmag på den mangfoldighed de vil møde i fremtidens Køge Idrætspark. Triathlon, orienteringsklubben, bueskytterne, atletikfolket, vandreforeningen, petanqueklubben, crocketklubben, cricket, cykelklubben m.fl. Desuden skal Køge Tennis Klub, volleyballklubben og måske andre klubber/foreninger også tænkes ind i helheden, ligesom der også bliver faciliteter for E-sport i den nye Køge-hal", forklarer Kai Jensen.

I uge 8 begyndte også nedrivningen af forskellige småbygninger. Her i uge 9 går det løs med nedrivningen af atletikhuset, nedrivning af tribuneafsnit, afgravning af den gamle slagge (løbe)bane samt ledningsomlægning.

"Når vi når længere hen i marts måned begynder renoveringen af stadion. Ny kunstgræsbane og tribuneafsnit anlægges, servicebygninger og lysanlæg etableres, første del af de samlede vej- og parkeringsprojekt udføres, og ledninger i jord omlægges. Alt dette arbejde forventes afsluttet i oktober - og det nye Køge Stadion skal stå klar til aflevering i december måned. I april starter etablering af P-arealer, et arbejde der slutter i oktober, ligesom ledningsomlægningen er berammet at foregå fra april og juni måned", siger Kai Jensen, der også ser frem til start på opførelsen af den store moderne Hal 3.

"Anlægget af byggepladsen til hallen starter i juni måned og hallen skal stå klar til aflevering i maj næste år", siger en forventningsfuld Kai Jensen.

"Det er også glædeligt at vi faktisk p.t. er foran tidsplanen. Glæde os kan vi også over at alt arbejdet udføres inden for stadiongrunden, så der bliver ikke noget med gravemaskiner holdende på omkringliggende villaveje eller andre gener for de omkringboende borgere", smiler Kai Jensen.

"Jo, de kommende måneder kommer der til at ske mange ting på det gamle stadionområde, så måske var det en god idé at tage hele familien med på en spadseretur på området i de næste par uger for at få et sidste glimt af det gamle stadion som det har set ud siden starten af 1950'erne inden det forvandles til noget som hører 2018 til", slutter Kai Jensen.

Byggeriet kan løbendes følges på www.koege.dk/kip.

Læs i næste uge i LørdagsAvisen repræsentanter fra klubber/foreningers udtalelser om hvad projektet vil betyde for dem i fremtiden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk