18. oktober 2019
21 nye redningsstiger fra TrygFonden er onsdag sat op på Køge Marina.
gallery icon

Se billedserie

21 nye redningsstiger fra TrygFonden er onsdag sat op på Køge Marina.
Foto: Reza Vahdati
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Marina: Nye redningsstiger skal forebygge drukneulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Marina: Nye redningsstiger skal forebygge drukneulykker
LørdagsAvisen - 16. maj 2019 kl. 06:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse dage er der fuld gang i opsætningen af 21 nye redningsstiger fra TrygFonden på Køge Marina.

Den særlige type redningsstige, der er synlig fra både vand og land, robust og nem at komme op ad, er blevet gennemtestet i flere år. Bl.a. har stigen stået i en halv meter is i det nordlige Sverige i mere end et år for at se, hvorvidt hårde vejrforhold påvirkede den.

Testresultaterne er blevet brugt til at færdiggøre redningsstigen, der nu opsættes syv udvalgte steder i Danmark, heriblandt Køge Marina.

"Køge Marina er et dejligt område, der tiltrækker mange mennesker til vandet til hygge og samvær. Men når flere mennesker færdes ved vandet, betyder det også, at der er større risiko for, at nogle falder i, og hvis uheldet er ude, er det afgørende, at man har en reel mulighed for at komme op igen", siger programchef René Højer fra TrygFonden og fortsætter:

"Med byens størrelse, placering i forhold til vandet og det særlige fokus på at udvikle byen og havneområdet, så det bliver endnu mere attraktivt for borgerne, var det oplagt at indgå et samarbejde med Køge Marina om opsætning af redningsstiger. Vi håber, at stigerne vil bidrage til at skabe tryghed og forebygge drukneulykker på Køge Marina".

En fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark sker i havne - typisk hvor folk færdes alene, mens det er mørkt, og pludselig falder i vandet.

TrygFondens redningsstige er udviklet med fokus på synlighed, sikkerhed og funktionalitet, så den er let at få øje på - også fra vandsiden - og nem at kravle op ad.

Redningsstigen har været gennem adskillige test siden 2012, hvor den blev udvalgt som vinder i en arkitektkonkurrence udskrevet af TrygFonden og Arkitektforeningen.

Stigen er nu færdigudviklet og bliver i den kommende tid opsat syv steder i landet, hvor den ventes at gøre mest nytte i forhold til at forebygge drukneulykker.

"Vi er meget opmærksomme på, hvordan vi på Køge Marina hele tiden kan forbedre sikkerheden. Vi er derfor glade for at være blandt de syv udvalgte områder, der nu får opsat de nye synlige redningsstiger, og håber, at tiltaget vil bidrage til at undgå drukneulykker i fremtiden", siger en tilfreds Kenneth Højlund Jensen, havnemester i Køge Marina.pm

FAKTA
TrygFondens redningsstige

TrygFonden og Arkitektforeningen udskrev i august 2012 en arkitektkonkurrence, der indbragte 96 kvalificerede bidrag på en ny redningsstige. Vinderne blev arkitekterne Stefan Urup Kaplan og Lars Techt Myrhøj, der sammen med TrygFonden og ingeniører fra Attention Group har udviklet den redningsstige, som er blevet gennemtestet som prototype i stor skala. Testresultaterne er blevet brugt til at færdigudvikle stigen, som nu hænges op syv udvalgte steder i landet, bl.a. Køge Marina.

En typisk redningsstige til havne er udført af jern. Materialet gør, at stigen ruster og er sårbar overfor selv mindre påsejlinger. Desuden fremstår de nuværende stiger ofte meget usynlige fra både vand og kajkant, især i mørke. TrygFondens redningsstige er derfor udviklet med henblik på sikkerhed, synlighed og funktionalitet.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk