26. maj 2020
?Det er enormt vigtigt, at vi sætter gang i det allerede nu?, siger Niels Rolskov (EL) om den nye indsatsplan for beskyttelse af grundvandet.
?Det er enormt vigtigt, at vi sætter gang i det allerede nu?, siger Niels Rolskov (EL) om den nye indsatsplan for beskyttelse af grundvandet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Kommune tager et stort skridt for at beskytte grundvandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Kommune tager et stort skridt for at beskytte grundvandet
Ugeavisen Køge - 03. april 2019 kl. 09:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Kommune er nu klar til at gå i gang med at vurdere, hvilke indsatser der er nødvendige for at beskytte grundvandet i kommunen og dermed sikre, at der også fremadrettet kan oppumpes rent grundvand til drikkevandsforsyningen. Køge Kommune fik officielt overdraget grundvandskortlægningen fra Miljøstyrelsen pr. 1. januar 2019, og i den forbindelse har det været et ønske fra Klima- og Planudvalget, at der hurtigst muligt udarbejdes en plan for grundvandsbeskyttelse i Køge Kommune.

Miljøafdelingen indhentede derfor tilbud fra tre rådgivende virksomheder, og har valgt, at Orbicon skal assistere. Den beslutning har Klima- og Planudvalget godkendt og givet grønt lys til, så der kan arbejdes videre med en indsatsplan.

"Det er en skelsættende begivenhed, og det er enormt vigtigt, at vi sætter gang i det allerede nu, så vi kan vurdere, hvor stor udfordringen er. Køge Kommune skal være på forkant med fremtiden, og det gælder især også på de initiativer, der kan sikre en grøn og bæredygtig fremtid for kommende generationer," siger Niels Rolskov, udvalgsformand for Klima- og Planudvalget i Køge Kommune.

I grundvandskortlægningen er det blandt andet kortlagt, hvor grundvandet dannes, og det er udpeget, hvor de sårbare områder er i henhold til grundvandet. Ligeledes har staten beregnet boringsnære beskyttelsesområder om alle boringer til almen vandindvinding. Det er nu op til kommunen, i samarbejde med Orbicon, vandværker og andre samarbejdspartnere, at identificere, hvilke indsatser der skal til for at sikre beskyttelsen af grundvandet i Køge Kommune.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk