22. oktober 2019
Brian Ankersen, Køges mangeårige anfører og klubikon, skifter til nye udfordringer i tysk håndbold. Arkivfoto.
Brian Ankersen, Køges mangeårige anfører og klubikon, skifter til nye udfordringer i tysk håndbold. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge Håndbold klar til 13 overlevelseskampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge Håndbold klar til 13 overlevelseskampe
LørdagsAvisen - 11. januar 2019 kl. 11:02
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Det ser svært ud, men vi har intet at miste. Det er bare at satse alt og så håbe på heldet er med os".

Ordene kommer fra Brian Ankersen, Køge Håndbolds mangeårige anfører og klubikon, der krydser fingre for, at hans holdkammerater søndag den 13. januar kan indlede en serie af pointsgivende kampe, der kan bringe holdet op som minimum fjerdesidst i 1. Division - og dermed kvalificere sig til kvalifikationskampe om forbliven i landets næstbedste række.

Men arbejdet skal imidlertid gøres uden en hjælpende hånd fra Brian Ankersen, der har fået en unik mulighed for at drage ud på et udenlandseventyr i en tysk klub, der p.t. spiller i den fjerde bedste række i den håndboldglade nation.

"Jeg har fået et tilbud jeg simpelthen ikke kan sige nej tak til. Fra den 19.-24. januar skal jeg til prøvetræning i klubben der hører hjemme i nærheden af Freiburg i det sydvestlige hjørne af Tyskland. Falder det så ud til alles tilfredshed bliver jeg i klubben foreløbigt frem til forårssæsonen slutter. Der er tale om en klub der har været oppe at prøve kræfter i 2. Bundesliga og har store ambitioner om at vende tilbage dertil. Klubben har et gennemsnit på 800-1200 tilskuere til hjemmekampene. Og førsteholdet trænes på ottende sæson af en dansker. Det er en både sportslig og kulturel oplevelse jeg ikke kan sige nej til. Det har naturligvis været en beslutning der lige skulle vendes og drejes. Men jeg har kun mødt opbakning fra alle sider. Jeg har clearet den af med Julie (Køges træner, red.) og resten af holdet og de har alle bakket mig 100 procent op i beslutningen. Det samme har min arbejdsplads, Spar Nord i Køge, som jeg trygt kan vende tilbage til, når eventyret en gang er slut i Tyskland", siger en forventningsfuld Brian Ankersen, der træner med i Køge frem til og med den 18. januar for at holde sig i optimal form frem til afrejsen til Tyskland.

Brian Ankersen er derfor ikke at finde i Køgetruppen til hjemmekampen mod Odder Håndbold i Køge-hallen søndag kl. 15.00.

"Hvis jeg stillede op for Køge i den kamp ville jeg efterfølgende få en karantæne på seks uger - og det vil jo være en rigtig skidt start at få i en ny klub", smiler Brian Ankersen, der naturligvis vil være at finde på tilskuerpladserne til kampen, hvor Køge stiller med en debutant, venstre backen Andreas Thomsen, der er kommet til Køge fra Otterup HK.

Pokalkamp hos kvinderne
Køge Håndbolds bedste damehold spiller i aften, torsdag den 11. januar kl. 19.30 i 4. runde af Santander Cup. Modstanderen er Borsholm-S IF, der også spiller i Kvalifikationsrækken. Kampen spilles i Køge-hallen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk