10. juli 2020
I år er den 1. december første søndag i advent, hvor adventskransen tændes første gang. Foto: Ingimage.com
I år er den 1. december første søndag i advent, hvor adventskransen tændes første gang. Foto: Ingimage.com
Foto: Patrick Daxenbichler
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julen starter for alvor den 1. søndag i advent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen starter for alvor den 1. søndag i advent
Ugeavisen Køge - 01. december 2019 kl. 06:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1. december begynder nedtællingen til juleaften for rigtig mange danskere. Tv-julekalenderne er nu på aften efter aften, vi åbner låger i de rigtige julekalendere, og kalenderlyset med de 24 tal på lyser dejligt op ved morgenkaffen!

For mange er det 1. søndag i advent, der er startskuddet på julemåneden. Det er nu, det er "legalt" at klippe og klistre juleting, og det er nu, det er ok at bage brunekager, lave gløgg osv.

Men advent har dog ikke det mindste at gøre med julekalendere og kalenderlys. Adventstiden er i kirken den tid, hvor man forbereder sig på at høre julens budskab, som forkynder Herrens komme til mennesker. Begyndelsen på adventstiden varierer lidt fra år til år. 1. søndag i advent er den første af de fire søndage før juledag, og et kig i kalenderen afslører, at 1. søndag i advent derfor i år er d. 1. december. 1. søndag i advent kan falde i perioden 27. november til 3. december.

I kirken markerer 1. søndag i advent også begyndelsen på et nyt kirkeår. Kirkeåret har nemlig sin helt egen kalender - kredsen af søn- og helligdage samt eventuelt helgendage med forordnet gudstjeneste igennem et år.

Pakkekalender med spændende opgaver

Gaver hører sig julen til, og hvis man er så heldig at være i en familie, hvor pakkekalenderen er en tradition, er der en lille gave hver dag frem mod jul fra d. 1. december. Pakkekalenderen er altså for børnene, selvom mange - og det er sjovt nok ofte mænd - mener, at en pakkekalender med spændende indhold som eksempelvis specialøl er som skabt til voksne... En interessant pakkekalender for voksne kunne ud over små overraskelser også indeholde de "pligter", I voksne har i tiden frem mod jul. Der er så meget, som skal planlægges og foretages i julemåneden. Læg for eksempel en seddel med de daglige "juleopgaver" i december ind i pakkekalenderen til voksne. Den spændende specialøl, der er i dagens pakke, må så først nydes, når dagens opgave er klaret!

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk