23. august 2019
Ivan Mikkelsen. Foto: jcj.
Ivan Mikkelsen. Foto: jcj.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ivans hjerte banker for unge mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ivans hjerte banker for unge mennesker
LørdagsAvisen - 18. februar 2019 kl. 07:12
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med julefesten i Rotary Køge Nord i december måned, modtog tre af klubbens medlemmer Paul Harris Fellow prisen.

De tre medlemmer er Ivan Mikkelsen, Flemming Kristensen og Jørgen Bruun-Hansen - de to sidstnævnte for godt og vedholdende arbejde på Rotarys indre linjer.

Hæderen til de tre Rotary medlemmer blev en realitet som følge af Ivan Mikkelsens arbejde for at hjælpe og skaffe midler til unge mennesker der er faret vildt eller som af en eller anden årsag har svært ved at finde den gode vej fremad i livet.

Ivan Mikkelsen, 55 år, og til dagligt sælger af råvarer til lægemidler, blev født ind i en kærlig og ressourcestærk familie. Hans hjerte banker højlydt for unge mennesker, og dette skal ifølge ham selv ses i det faktum, at hans far allerede som 12-årig blev sendt ud og arbejde hos bønderne - en fuld 10 timers arbejdsdag.

"Mine bedsteforældre havde ikke råd til at han kunne få en realeksamen, svarende til 8-9. klasse og han gik ud af skolen i 7. klasse. Samtidig lærte min mor mig altid at hjælpe dem der ikke havde været lige så heldig som jeg selv, især dem der gerne ville men som af forskellige årsager ikke kunne. Det værste i denne kategori er de børn der bliver holdt tilbage af deres forældre, dem som skulle opmuntre og støtte dem, for deres børn skal ikke blive mere end deres far og mor og det er ikke meget. Så bliver jeg rigtig harm. Jeg mener det er en dødssynd ikke at hjælpe disse børn der står der og blot skal have en hjælpende hånd og nogle opmuntrende ord med på vejen, så er de godt på vej", fortæller Ivan Mikkelsen.

Ivan Mikkelsen havde længe gerne ville have noget lokalt stablet på benene til at hjælpe disse børn. Samtidig havde han fået kendskab til den tidligere jægersoldat Nicolaj Moltke Leths selvudviklingskursus True North for unge mennesker og havde set hvordan dette virkeligt kan rykke et ungt menneske sindssygt meget i løbet af blot en uge.

"Så da jeg også har været medlem af Køge Rotary Nord i nu 15 år, tænkte jeg at det var nærliggende at forsøge at starte et sådant projekt op i Rotary regi", fortæller han.

Ivan Mikkelsen sammensatte sit første udkast til et program der skulle hjælpe disse unge mennesker, men ved første forelæggelsen i Rotary Køge Nord gik det ikke glat igennem. Der skulle nogle ændringer til for at hans Rotaryklub kunne tilslutte sig det. Først ved tredje fremlæggelse blev projekter godkendt af klubben.

Projektet blev sat op som en tredeling af roller og ansvar. Rotary genererede de økonomiske midler. Den lokale SSP organisation, som kender alle de unge mennesker der kunne have gavn af en styrkelse af sit selvværd og derved blive bedre til at sige nej til det forkerte og lige så meget at turde vælge sin egen mere positive vej, stod for selve udvælgelsen af deltagerne og True North stod for afviklingen af kurset.

"Det der var styrken i projektet var netop denne opdeling af ansvarsopgaver med vandtætte skodder. Det var netop det der manglede i mine første oplæg, så jeg er virkelig taknemmelig for at mine Rotary-kammerater var ubøjelige og hjalp til med at skære projekter godt til", siger Ivan Mikkelsen.

"Første gang vi kørte projektet donerede Rotary Køge Nord penge til to pladser. Jeg forhandlede med Nicolaj Moltke Leth og fik dette gjort til tre pladser. Så skete der det, at Køge Kommunes særdeles kompetente SSP koordinator Jesper Snitgaard kom så godt ind under huden på projektlederen hos True North, at de ringede og fortalte at de havde 11 pladser som en anden organisation ikke kunne bruge, om de ville have dem. Så to pladser blev til 14 på grund af tillid og dyb professionalisme hos SSP Køge", fortæller Ivan Mikkelsen med stolthed i stemmen.

Tilbagemeldingerne fra de unge mennesker var overvældende. De havde virkelig fået nogle værktøjer de kunne bruge, og bedst af alt, ikke kun her og nu men i tiden fremad.

"Det gav blod på tanden, så jeg ville prøve at køre dette koncept op på et højere niveau end udelukkende i Køge Kommune. Derfor udnyttede jeg min tid som præsident for Køge Rotary Nord, hvor jeg sad i udvalg i Rotary-distriktet som omfatter Køge, Stevns og Fakse kommuner til at "prædike" for at vi skulle køre et sådant projekt i distriktet. Jeg fik Jesper Snitgaard til at komme og fortælle om de tidligere erfaringer med projektet og jeg gav den i en tale "èn over nakken" så pengene sad løst i lommerne da vi solgte lodder. På trods af at vi havde taget tre gange så mange lodder med som vi plejer så var der udsolgt på 15 minutter", fortæller Ivan Mikkelsen.

"Jeg vidste at vi havde ramt plet. Det var en god fornemmelse. Vi fik 20.000 kr. i kassen den aften som nogle mere organisations-erfarne Rotarymedlemmer fik fordoblet via Rotary Grants og Rotary Foundation. Det er her jeg er Rotarys medlemmers forskellighed så dybt taknemmelig, for denne interne indsigt og fremkommelighed har jeg ikke og er ikke god til den, så på den måde blev 21.000 kr. til 70.500 kr. Dette svarer til 12 pladser, så jeg ringede igen til True North og forhandlede disse op til 15 pladser, 5 til hver af de tre kommuner", fortsætter Ivan Mikkelsen, der af natur betragter sig selv som den der ofte springer ud uden faldskærm og lærer at flyve på vej nedad.

"Samtidig med at jeg modtog min Paul Harris Fellow titel fik to andre medlemmer, Flemming Kristensen og Jørgen Bruun-Hansen, som nævnt også en titel for godt og vedholdende arbejde på Rotarys indre linjer. Det er jeg lykkelig for at de gjorde. For her er jeg ikke stærk, for jeg er den der flagrer med armene og får sat en masse ting i gang i en fart. Gerne med megen entusiasme og ildhu", slutter Ivan Mikkelsen.

Elsker Køge
Ivan Mikkelsen kom til verden i 1963.

"Jeg er opvokset med fødderne i den nordjyske muld. Så jeg er ikke født køgenser, men jeg er nok den der praler mest med hvad Køge udretter som by. Jeg synes det er helt fantastisk som byen har udviklet sig, bare i de 22 år jeg har boet her med min kone og vores to børn. Faktisk har jeg pralet så meget med hvad Køge kan udrette at jeg på min tidligere arbejdsplads blev drillet med, at det i virkeligheden var mig der var borgmesteren i Køge", siger Ivan Mikkelsen med et stort smil.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk