3. juli 2020
Hold hjernen frisk sammen med KøgeBibliotekerne.
Hold hjernen frisk sammen med KøgeBibliotekerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold Hjernen Frisk med KøgeBibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold Hjernen Frisk med KøgeBibliotekerne
Ugeavisen Køge - 17. juli 2018 kl. 11:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mon ikke vi alle kender tanken, når jeg bliver gammel? Men hvordan holder vi os friske, så der er helbred og energi til at nyde livet, når vi bliver gammel? På KøgeBibliotekerne kan seniorer i løbet af 15 uger lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over KøgeBibliotekerne deltager biblioteker i flere dele af landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet står bag.

arrow Læs også: Spis din hjerne sund

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Køge Bibliotekerne i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk - hele livet.

"Forløbet i Køge Kommune, kalder vi Naturlig'vis og henvender sig til kvinder og mænd i alderen 55 til 75 år, som har mod og lyst til at være med til at skabe aktiviteter med fokus på miljø og vandreture i naturen. Forløbet er krydret med foredrag, debat og mindfulness," fortæller bibliotekar Kim J. Josefsen.

Som deltager er du selv med til at skabe flere af aktiviteterne. Undervejs i forløbet får vi bl.a. besøg af: mindfulnessinstruktør Dorte Falch, som vil tage folk på guidede vandreture med fokus på mindfulness. Møder professor Steen Hildebrandt der taler om FNs verdensmål og forfatteren Rune Engelbrecht Larsen, der fortæller om den danske natur.

"Har du lyst til at være med, så foregår aktiviteterne på Køge Bibliotek fortrinsvis mandag formiddage og et tilsvarende forløb med udgangspunkt på Borup Bibliotek, hvor aktiviteterne fortrinsvis er tirsdag formiddage. Vi starter til august i uge 33 og der er allerede nu åbnet op for tilmeldinger via bibliotekets hjemmeside: www.koegebib.dk/hold-hjernen-frisk," lyder det.

arrow Hold din hjerne frisk
26. august 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow Træn din hjerne frisk
07. august 2018 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03
arrow Seniorer får hjælp til at holde hjernen frisk
07. august 2018 kl. 07:31 Opdateret: kl. 22:39
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk