5. juni 2020
Instruktør Søren Hansen og formand for Hjerteforeningen i Køge Tonni Solskov.
gallery icon

Se billedserie

Instruktør Søren Hansen og formand for Hjerteforeningen i Køge Tonni Solskov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjertestarterdag i Kjøge Mini-By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjertestarterdag i Kjøge Mini-By
Ugeavisen Køge - 23. oktober 2019 kl. 18:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med den internationale Hjertestarterdag onsdag den 16. oktober har Hjerteforeningen i Køge og Kjøge Mini By afholdt "Giv Liv" kursus, hvor instruktør Søren Hansen fra Hjerteforeningen har undervist aktive frivillige fra Kjøge Mini-By, så de er klar til at yde genoplivning og bruger en hjertestarter, hvis de skulle komme ud for et hjertestop.

Tonni Solskov, formand for Hjerteforeningen i Køge, oplyser, at dagen blev markeret i hele landet, hvor der er omkring 50 events, hvor man satte fokus på, at alle kan redde liv med simple teknikker og hurtig reaktion. Hjertestarterdagen blev afholdt i et samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning.

Instruktøren viste, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt til en person, som er faldet om med hjertestop. Deltagerne fik mulighed for at afprøve deres færdigheder på en genoplivningsdukke og fik gennemgået, hvordan man skal handle og kalde 112.

Flere og flere træder til for at redde liv ved hjertestop. Der er sket fremskridt i Danmark i løbet af de sidste årtier hjertestop og flere overlever.

I Danmark falder omkring 4000 personer hvert år om med hjertestop uden for hospital, svarende til ca. 11 personer om dagen. I 68 % af tilfældene træder vidner til med genoplivning, hvilket er en tredobling i forhold til i 2001. Samtidig ved vi, at tre ud fire hjertestop sker i private hjem.

Formanden for Kjøge Mini-By Claus Philipsen udtrykker stor glæde over afviklingen af arrangementet i Minibyen.

"Det er af stor vigtighed at mange af vore aktive frivillige, der til dagligt møder vore besøgende her i Kjøge Mini-By, uden ophold vil kunne give livreddende assistance hvis uheldet er til stede. Vi er glade for samarbejdet med Hjerteforeningen i Køge om at tilbyde kurset "Giv Liv" til vore aktive frivillige," siger han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk