21. januar 2019
Rottehullet. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Rottehullet. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HeroRun: Et festligt indslag i Køge Festuge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HeroRun: Et festligt indslag i Køge Festuge
LørdagsAvisen - 22. juli 2018 kl. 07:00
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu engang skrives der historie i Køge. Køge er klar til et unikt OCR løb - også kendt som obstacle course race - gennem byens historiske gader den 1. september 2018 fra kl. 11.00-14.00. På den 3.000 meter lange rute skal deltagerne igennem mere end 14 forhindringer, inden de kan plante sejrsflaget på Torvet i Køge. Alle med interesse for fysisk aktivitet kan deltage.

Udfordringerne er inspireret af Nordic Race, Bobles byder på lounge til de små og byens virksomheder er klar med overraskelser i byens gader.

"Med dette event har vi skabt et unikt samarbejde mellem flere interessenter i Køge Kommune og udenfor kommunegrænsen. Vi tror på, at innovation gennem samarbejde gør forskellen for vores by. Sammen kan vi mere og derfor åbner vi nu op for en helt ny type af løb, som kombinerer Køges historiske centrum med en all-round forhindringsbane", fortæller en af projektlederne for HeroRun i Køge og tidligere aktivitetschef i Køge handel, Mette Bjerre.

"Nordic Race har stiftet selskabet Ultra, som i samarbejde med Børneulykkesfonden har lavet eventet HeroRun. Der er således tale om et nyt unikt format på en helt unik lokation, og vi opfordrer familier i hele regionen til at deltage til en sjov dag fuld af forhindringer, udfordringer og god underholdning".

Der vil være klassiske forhindringer, så som tunneler, pyramider og ramper, men deltagerne vil i langt højere grad møde hidtil usete forhindringer i Køges byrum, der udfordrer børn og voksne på både grebsstyrke, kløgt - og samarbejde.

På vejen gennem byens barrikader vil man bl.a. skulle forcere Køges tage, løbe gennem kirken, redde sig selv over Køge å og finde vej igennem 'Labyrinter' af både bolde og skum.

"Det bliver en helt fantastisk dag, hvor både børn og voksne bliver udfordret - og måske også lidt våde og beskidte", fortæller en anden af løbets projektledere, Karina Hjort Feddersen, Idræts- og fritidskonsulent i Køge Kommune.

"Vi har aldrig før lavet et forhindringsløb gennem byens gader med så mange samarbejdspartnere. Det har været en kæmpe fornøjelse at være med til at planlægge, og jeg glæder mig til at se de mange løbere suse afsted gennem byen for at finde ud af, hvem der er familiens største helt."

"Løbet er selvfølgelig for dem, som løber, men vi opfordrer ligeledes deres familier, venner og bekendte til at heppe på deres favoritter", fortæller Mette Bjerre og understreger, at de samtidig har mulighed for at nyde stemningen under Køge Festuge, besøge de hyggelige gårde og butikker, få en god madoplevelse ved vandet og i det hele taget se byens udvikling.

Mette Bjerre fortæller videre, at flere af byens erhvervsdrivende sponsorerer udfordringerne og har lagt ting i en goodiebag, som fordeles til alle deltagere.

"Med dette event håber vi at nå en ny gruppe af besøgende og glæder os over, at byen bakker op om det nye tiltag", slutter Mette Bjerre.

Dagen forinden, fredag den 31. august samler uddannelsesfestivalen unge fra hele Køge Bugt til Campus+.

Helt unikt har partnerne i HeroRun åbnet eventen op, så de unge har mulighed for at teste sig selv og hinanden i løbet.

Løbets tredje projektleder, Fie Jessen, koordinator i Campus Køge, har deltaget i koordineringen af HeroRun.

"Fysisk aktivitet kan gøre en afgørende forskel for unges sundhed, trivsel, udvikling og læring. Med HeroRun ønsker vi at motivere elever fra Campus Køge til at deltage i hold og derigennem klare udfordringerne i fællesskab. Allerede nu er samtlige 3.G.'ere fra Køge Gymnasium tilmeldt", fortæller Fie Jessen.

Fie Jessen håber, at partnerne fremadrettet kan samarbejde om at tilbyde flere fælles events, som kan samle endnu flere omkring byen, skabe fællesskab blandt byens unge og synliggøre de muligheder, der er i Køge.

pm

FAKTA

Vind præmier:
Familier og grupper i alderen 3-99 år. Voksne og børn over 12 år kan deltage individuelt, men man opfordrer til, at interesserede deltager som hold. f.eks. venner eller familie. Betaling er pr. deltager. Der er præmielodtrækning på startnummer lørdag den 1. september kl. 14.30 på Kulturtorvet.

Ruten og forhindringer:
Løbet starter på Kulturtorvet og fortsætter gennem Strædet, Stationspladsen, Jernbanegade, Nørregade, Allegade, Lovparken, St. Gertrudsstræde, Rebslagergade, Vestergade, langs Køge å, over åen, C.F. Petersens Gård og Køge torv lørdag den 1. september i tidsrummet kl. 11.00-14.00. Løbet går gennem Køge Kirke, op på tage, over åen, igennem gaderne, op over den nye stationsbro og meget mere. Ruten er 3.000 meter og har 14 forhindringer. Se mere på herorun.dk.

Alle deltagere får:

o Goodiebag

o Medalje
o Vand under ruten i Lovparken

o Mulighed for at vinde præmier på startnummer

Bagageopbevaring foregår i Teaterbygningen. Der er et toilet på Kulturtorvet og seks toiletter i Teaterbygningen.

Tilmelding sker via herorun.dk/tilmelding. Deadline d. 24. august.

Partnere bag eventen:
Køge Handel, Køge Kommunes Kultur- og Idrætsafdeling og Nordic Race i samarbejde med flere erhvervsdrivende, Køge Festuge, Campus Køge, Børneulykkesfonden og Strædet i Køge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk