17. februar 2020
Morten Duevang og sønnen Aksel har i den grad taget Halloween-traditionen til sig. Foto: Martin Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Morten Duevang og sønnen Aksel har i den grad taget Halloween-traditionen til sig. Foto: Martin Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er Køges Mr. Halloween

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er Køges Mr. Halloween
LørdagsAvisen - 31. oktober 2019 kl. 06:10
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Morten Duevang må være en oplagt kandidat til titlen Køges Mr. Halloween. Han og hans familie har adopteret den amerikanske tradition i en grad, så haven omkring deres hus på Pedersvej i disse dage ligner noget, der ville ligge helt naturligt ved spøgelseshuset i Tivoli.

arrow Læs også: 8 regler, når du fejrer Halloween

Haven oplyses af stroboskoplys, og så er den er midlertidigt omdannet til en kirkegård med rækker af gravsten for alle fra Marilyn Monroe og Marvel-skaberen Stan Lee til cykelrytteren Marco Pantani og digteren H.C. Andersen.

Gigantiske edderkopper har indtaget et område mellem nogle træer, og garagen er fyldt med skrækindjagende dukker, mens skuret er optaget af en vanvittig læge med hang til amputationer.

"I mange år dyrkede vi det ikke, men da vi flyttede hertil fra Ølsemagle for syv år siden, begyndte der at komme børn til Halloween. Så begyndte vi at gøre lidt mere ud af det år for år," fortæller Morten Duevang - og siden er hans samling af Halloween-udsmykning altså bare er vokset år for år.

Han ærgrer sig lidt over, at hans røgmaskine ikke rigtig fungerer uden for i oktoberkulden. Den ville have givet det sidste pift til den dystre stemning på kirkegården, og så må han nok også vente med at realisere sin plan om flyvende spøgelser hen over kirkegården - måske lykkes det næste år.

"Der skal ske noget nyt hvert år. Jeg går jo og får idéer hele året, og nogle af vores genboer er også begyndt at gøre noget ud af det," fortæller Halloween-entusiasten, som heldigvis har resten af familien med på løjerne.

Sidste år fik familien besøg af en bedemand, der kørte rustvognen ind foran huset på Pedersvej. Det var også året, hvor antallet af gæster i løbet af aftenen stak af i et omfang, så familien måtte afsted efter mere slik til de mange gæster.

I år har Morten Duevang både en stor spand slik og mere end 500 slikkepinde klar, så børnene skal ikke ikke være bange for at gå forgæves. De skal heller ikke være bange for at blive skræmt fra vid og sans, lover Morten Duevang.

"Temaet er, at det skal være uhyggeligt på den sjove måde," smiler han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk