29. maj 2020
Der er gratis teater om hekseafbrændingerne i Køge på Køge Museum.
Der er gratis teater om hekseafbrændingerne i Køge på Køge Museum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 'Heksejagt' på Køge Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

'Heksejagt' på Køge Museum
Ugeavisen Køge - 13. oktober 2019 kl. 15:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag 15. oktober klokken 19.30-20.30 kan du opleve teaterforestillingen 'Heksejagt' helt gratis på Køge Museum. Alt du skal gøre er at møde op i døren og finde en plads.

Forestillingen er inspireret af sande begivenheder fra en tid, hvor alt blev forklaret med magi og troen på guds vilje og djævelens fristelser. Det var en tid, hvor kloge kvinder og fattige tiggere blev jagtet som troldfolk, og hvor den gode mands syndige drømme om hunkønnet kun kunne forklares med hekseri. Under forestillingen bliver du ført tilbage til en svunden tid, hvor sladder fik over 1.000 kvinder brændt på bålet.

'Heksejagt' er skrevet og fremført af scenekunstner André Andersen i samarbejde med scenograf, Nikolaj H. Trap, og konsulent, Vigga Bro, og er en forestilling for teenagere og voksne. Det er således ikke den vante hyggelige, sjove heks, der optræder med tryl og gak for børn. Det er en sand fortælling om en grusom tid, hvor kloge kvinder og fattige tiggere blev brændt på bålet.

"Målet for Køge Museums engagement i forestillingen er at gøre historien nærværende og vedkommende på en ny måde til en målgruppe, der ikke er fast gænger på museet - uden at gå på kompromis med historiske kilder og fakta", forklarer Event Manager, Kristoffer Jensen.

Forestillingen er gratis, men der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet i døren. Aldersgrænsen er 13 år.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk