26. februar 2020
Mogens Jersie Jensen (th.) og direktør Steen Hansen (tv.) håber at kunne finde en ny ejer, der vil drive Køge Caravan Center videre i samme form som hidtil. Foto: Martin Rasmussen
Mogens Jersie Jensen (th.) og direktør Steen Hansen (tv.) håber at kunne finde en ny ejer, der vil drive Køge Caravan Center videre i samme form som hidtil. Foto: Martin Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæderkronet Køgevirksomhed sættes til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæderkronet Køgevirksomhed sættes til salg
LørdagsAvisen - 26. september 2019 kl. 12:23
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mogens Jersie Jensen har drevet Køge Caravan Center på Tangmosevej gennem 52 år, men i disse dage går han og forbereder sig mentalt på at tage afsked med sit livsværk. Han har besluttet at sætte Køge Caravan Center til salg, og mens det er en beslutning, der har været en rum tid undervejs, så er han også glad for den, selv om det medfører en afsked med den virksomhed, hvor han har haft sin daglige gang gennem det meste af sit liv.

"Nu da beslutningen er truffet, har jeg det godt nok med det," fortæller ejeren, der har drøftet det grundigt med familien i den seneste tid. "Jeg er blevet 73 år, så alderen begynder at trykke lidt, og så er der nogle småskavanker, som betyder, at jeg ikke har samme glæde ved at gå på arbejde som tidligere," fortæller Mogens Jersie Jensen.

Hans far åbnede i sin tid Køge Karrosserifabirk på Søndre Viaduktvej i 1937, hvor han drev den i 30 år.

"Men i 1967 blev vi enige om, at campingvogne var vejen frem. Først åbnede vi en lille afdeling, men allerede året efter byggede vi her på Tangmosevej," fortæller Mogens Jersie Jensen om det, der altså blev til Køge Caravan Center, og som i dag er blandt de største af sin slags i Danmark.

Køge Caravan Center sælger mellem 400 og 500 campingvogne om året, og dertil kommer en stor værkstedsafdeling, der servicerer vognene. Virksomheden råder over omkring 5000 kvadratmeter under tag og har en fast udstilling på omkring 40 campingvogne og endnu flere på lager.

"Det er ingen bolchebutik," siger Mogens Jersie Jensen med et smil.

Han lægger ikke skjul på, at der også har været svære år undervejs. For eksempel blev hele campingbranchen hårdt ramt af krisen i 2007-08, og det er først inden for de seneste år, at tilstandene er blev normaliserede. Siden blev Køge Caravan Center ramt af en brand 27. april 2010, men selv om stedet brændte ned, var Mogens Jersie Jensen aldrig i tvivl om, at han ville genopbygge virksomheden.

"Der var mange, der allerede dengang sagde til mig, at det kunne være en anledning til at stoppe, men jeg holdt fast i at køre det videre. Allerede dengang havde jeg 50 års jubilæet i tankerne," siger han om den imponerende milepæl, som han altså nåede i 2017.

Man fandt aldrig årsagen, men ejeren mener, der var tale om en defekt strømforsyning til en campingvogn, og det tog næsten to år at bygge stedet op igen efter branden, men det blev samtidig anledningen til at opbygge nye, moderne rammer - blandt andet med en karakteristisk skrå glasfacade ud mod Tangmosevej.

Nu kommer hele herligheden altså til salg, og Mogens Jersie Jensen har i den forbindelse et stort håb om at kunne finde en køber, der vil drive Køge Caravan Center videre i samme form og ånd som hidtil.

"Jeg håber, at vi kan sælge bygninger og forretning sammen, så forretningen og medarbejderne kan fortsætte som hidtil," siger han, og meget tyder på, at det er realistisk. Han har allerede fået tre konkrete henvendelser, selv om stedet ikke formelt er sat til salg endnu. Det sker inden for de kommende uger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk