2. juli 2020
Over 30 personer fandt vej til Stop Spild Lokalt på åbningsdagen i Køge. Foto: jcj.
gallery icon

Se billedserie

Over 30 personer fandt vej til Stop Spild Lokalt på åbningsdagen i Køge. Foto: jcj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gratis mad: Ingen mennesker skal gå sultne i seng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis mad: Ingen mennesker skal gå sultne i seng
Ugeavisen Køge - 22. november 2019 kl. 06:15
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag eftermiddag den 15. november åbnede Stop Spild Lokalt en afdeling i Køge - nærmere betegnet på Karlemosevej 51 i Køge.

"Vi har åbnet i dette lokale, hvor vi deler overskuds- og datovarer ud ganske gratis til personer, som virkelig mangler - såsom studerende, hjemløse og andre udsatte i Køge Kommune. Det er de virkelig hårdt ramte vi ønsker at nå ud til - og vi arbejder efter tillid frem for kontrol", fortæller Betina Sediek, der er én af initiativtagerne bag åbningen af Stop Spild Lokalt i Køge.

Stop Spild Lokalt har lige p.t. 30 hjælpere - men Betina Larsen kunne sagtens bruge flere folk til at give et nap med i arbejdet.

"Vi har lige nu aftale med Fakta i Ejby og Rema 1000 i Vemmedrup - og forventer inden længe at kunne knytte Kvickly i Køge til vores leverandører af frugt, grønt, brød, kødvarer der skulle være smidt ud da de ikke kunne sælges af den ene eller anden grund. Det får vi så til at gøre en forskel for mange lokale borgere. Vi er godkendt af Fødevarestyrelsen", fortæller Betina Sediek til LørdagsAvisen.

Åbningstiderne hos Stop Spild Lokalt i Køge er mandag kl. 15.00-15.30, onsdag kl. 18.00-18.30, torsdag og fredag kl. 15.00-15.30 samt søndag kl. 15.00-15.30.

"Fra 10 minutter før åbningstiden deles numre ud - et nummer pr. husstand", siger Betina Sediek, og opfordrer folk til at medbringe bærepose og frostpose til uindpakket brød.

"Og husk så, at det er et tilskud til dagligdagen og overskudsvarer, og ikke en erstatning for butikkerne", slutter Betina Sediek.

Stop Spild Lokalt er stiftet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen. Han startede en Facebookgruppe med det formål at få private personer til at dele deres overskudsmad med hinanden.

Siden da har Stop Spild Lokalt været i en rivende udvikling, og derfor dækker man i dag mere end 100 danske byer og én enkelt grønlandsk.

Et af formålene med madoaserne er, at ingen må gå sultne i seng, og derfor kan man altid kontakte en administrator der er tilknyttet en Madoase via Facebook, og dermed kunne sikre sig mad via en nødpakke, som til tider også deles ud til hjemløse i hele landet.

Alle i og omkring Stop Spild Lokalt arbejder 100% frivilligt.

Stop Spild Lokalt uddeler dagligt ca. 12 tons - 12.000 kg. - overskudsmad og er derfor blevet Danmarks største frivillige organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart deler overskudsmad ud, som ellers ville have mættet Danmarks containere og skraldespande.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk