21. oktober 2019
Seabourn Ovations sagde sent lørdag eftermiddag farvel og tak for denne gang til Køge Havn - og begav sig mod nord, hvor det smukke skib skal op langs den norske kyst til Nordkap. Næste destination på turen var Aalesund i Norge. Foto: pm.
gallery icon

Se billedserie

Seabourn Ovations sagde sent lørdag eftermiddag farvel og tak for denne gang til Køge Havn - og begav sig mod nord, hvor det smukke skib skal op langs den norske kyst til Nordkap. Næste destination på turen var Aalesund i Norge. Foto: pm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie: Farvel og tak for besøget - på gensyn næste sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoserie: Farvel og tak for besøget - på gensyn næste sommer
Opdateret 08. juli 2019 kl. 08:34
LørdagsAvisen - 08. juli 2019 kl. 08:31
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 6. juli blev dagen, hvor Køge for første gang nogensinde kunne byde velkommen og modtage et krydstogtskib - Seabourn Ovations - der lagde til kaj kl. 07.00 ved Nordre Havnevej.

arrow Læs også: Krydstogtskibe lægger oftere til kaj i provinsen

Her blev det 210 meter lange og halvandet år gamle flydende hotel liggende frem til kl. 17.00 hvor der var planmæssig afgang. Det Bahama indregistretede Seabourn Ovations har plads til 600 gæster og 410 besætningsmedlemmer.

Dagen igennem valfartede borgere fra nær og fjern til havneområdet i Køge for at få del i oplevelsen.

Ved afrejsen sidst på lørdag eftermiddag var der arrangeret "farvel-fest" på Søndre Mole med jazzmusik, leveret af RockaChillies der underholdt de mange hundrede mennesker der havde taget opstilling langs molen og med Dannebrog i hånden vinkede farvel og på gensyn til næste sommer - den 4. juli - hvor Seabourn Ovations igen aflægger besøg i Køge Havn.

Ved afrejsen leverede Seabourn Ovations et par høje "trut" hvilket fik glæden frem hos Ulla Dahrup fra Visit Køge og kommunikationskonsulent Kirstine Vernier Kryger fra Connect Køge, der begge havde gjort et kæmpe forarbejde til krydstogtskibets besøg i Køge.

"Disse trut fortalte de, betyder at de har været tilfredse med besøget. Ingen trut ved afsejling betyder at besøget ikke var som forventet. Så vi er himmel henrykte. Det viser at vi har gjort vores arbejde tilfredsstillende og vi føler at vi står rigtigt godt rustet til at modtage skibet igen til næste år", jublede Ulla Dahrup og Katrine Kryger samstemmende på Søndre Mole da det kæmpemæssige skib langsomt bevægede sig ud af havnen og videre mod nord.

"Besætningen på Seabourn Ovations var imponeret over og har givet mange rosende ord for Køge Havn, og de ser frem til at aflægge besøg i Køge igen næste år", tilføjede Ulla Dahrup.

Seabourn Ovations kom fra Helsinki i Finland og er nu på vej mod Nordkap i Norge. Næste destination er Aalesund i Norge.

Lørdag formiddag var havnekaptajn Susanne Thilqvist og direktør Thomas Elm Kampmann fra Køge Havn inviteret ombord til en kort reception på Seabourn Ovations for at hilse på krydstogtskibets kaptajn, Andrew Pedder, der som traditionen siger når et skib første gang anløber en ny havn, modtager en hilsen fra havnen og samtidig giver en gave den anden vej til den nybesøgte havn.

Thomas Elm Kampmann kunne overrække Seabourn Ovations kaptajn en flot plaquette med logoet for "Port of Koge" - udarbejdet af Andreas Thilqvist, søn af havnekaptajn Susanne Thilqvist.

LørdagsAvisen var med en tur ombord på krydstogtskibet - både til receptionen som på en lille tur rundt på skibet, samt blandt de mange, der senere på lørdagen fra Søndre Mole tog afsked med Seabourn Ovations. Se billedserien.

arrow Få krydstogtsgæster nåede byen: - Men vi kom på landkortet
09. juli 2019 kl. 13:29 Opdateret: kl. 12:51
arrow Se billederne: Køge vinkede farvel til stort krydstogtskib
08. juli 2019 kl. 10:12 Opdateret: kl. 10:12

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk