18. december 2018
Formand - eller ?Høvding? - i Køge Vikingelaug Valkyrien fortæller om foreningen og badningens historie på Søndre Strand. Privatfoto.
Formand - eller ?Høvding? - i Køge Vikingelaug Valkyrien fortæller om foreningen og badningens historie på Søndre Strand. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om vinterbadernes historie i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om vinterbadernes historie i Køge
LørdagsAvisen - 13. marts 2018 kl. 10:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Byarkivs Venner byder torsdag den 15. marts kl. 19.30 indenfor til foredrag med vinterbadernes "Høvding", Ellen Tange.

Ellen Tange er kunsthistoriker og var fra 1985-2006 leder af Kunstmuseet Køge Skitsesamling. Kom og hør hendes foredrag om Køge Vikingelaug Valkyriens historie.

I slutningen af 2017 kunne foreningen markere sit 25-års jubilæum og i den anledning har Køge Byarkivs Venner sat historien om Valkyrien på programmet.

Valkyrien er i dag en af Køge Kommunes største og mest livskraftige foreninger med 748 medlemmer - pr. november 2017 - og en fortsat medlemstilgang.

I foredraget vil Ellen Tange komme ind på badningens historie på Søndre Strand, hvortil der knytter sig lange traditioner. Vinterbadningens historie startede allerede i den gamle badeanstalts tid på Søndre Havn. Her kunne man, når sæsonen sluttede, låne en nøgle af bademesteren mod et gebyr på 2 kr., og således fortsætte sin badning vinteren igennem. I 1970 blev den gamle faldefærdige badeanstalt revet ned og det satte et midlertidigt punktum for den organiserede vinterbadning.

I 1992 blev der igen stiftet en ganske lille vinterbadeforening på Søndre Havn med blot 25 medlemmer. Siden er det gået slag i slag. Først kom der en lille badebro til, senere en lille skurvogn og senere igen sauna, omklædningsfaciliteter mv. i takt med, at medlemmerne strømmede til det kolde gys på Søndre Strand.

Grundet byggeplaner på Søndre Havn i forbindelse med Køge Kyst, skal Valkyrien flytte fra sin nuværende placering og de eksisterende rammer inden for de kommende år. Ellen Tange kommer også kort ind på fremtidsplanerne for Valkyrien, som de ser ud lige nu.

Foredraget foregår torsdag den 15. marts kl. 19.30 i Rådhuskantinen på Køge Rådhus.

Adgang gennem museumshaven, Nørregade 4.

Der er gratis adgang for medlemmer af Køge Byarkivs Venner. Alle andre er også velkomne for en beskeden entre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk