22. juni 2021
Susanne V. Knudsen holder foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel på Herfølge Bibliotek. Foto: Nanna Gad
Susanne V. Knudsen holder foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel på Herfølge Bibliotek. Foto: Nanna Gad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel
Ugeavisen Køge - 17. september 2019 kl. 13:09

Noget om et kunstnerægteskab' er titlen på et foredrag på Herfølge Bibliotek mandag 23. september kl. 19 om forfatterparret Halfdan Rasmussen og Ester Nagel, hvis liv var præget af krise-, krigs- og efterkrigstid. Foredragsholder er dr. phil. Susanne V. Knudsen, der har skrevet biografien 'På knæ for livet', som er baseret på et enestående kildemateriale, som Ester Nagel netop testamenteret til Susanne V. Knudsen.

Med sine børnerim og tosserier er Halfdan Rasmussen en af Danmarks mest kendte og elskede forfattere. Men Ester Nagel var i sin samtid også en stor personlighed, der foruden sit forfattervirke var uhyre aktiv i Dansk Kvindesamfund og Mellemfolkelig Samvirke.

I DR's serie 'Øgendahl og de store forfattere' handler et af afsnittene om netop Halfdan Rasmussen og heri medvirker Susanne V. Knudsen som ekspert. Men denne aften i Herfølge kan man høre hende fortælle om parrets farverige forfatterliv og omtumlede kærlighedsrelation, og hvordan de begge har sat deres aftryk på dansk kultur.

Billetter til foredraget koster 25 kroner og kan købes på hjemmesiden koegebib.dk eller på biblioteket.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk