3. juni 2020
Mødet om Østbanen er som så meget andet blevet udsat på grund af sundhedskrisen.
Mødet om Østbanen er som så meget andet blevet udsat på grund af sundhedskrisen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemøde om Østbanen er udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemøde om Østbanen er udsat
Ugeavisen Køge - 27. marts 2020 kl. 06:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række lokale borgerforeninger og enkeltpersoner har taget initiativ til et folkemøde for at bevare Østbanen.

arrow Læs også: Gang i byggeri: Region henter millioner op af kassen

Mødet var berammet til onsdag 1. april, men mødet er nu udsat, indtil hele situationen om Coronavirus er bedret.

"Det er vores opfattelse, at der ikke er behov for en masse undersøgelser for at påvise, at det er bedre for lokalområdet at beholde Østbanen fremfor at få BRT busser. Erfaring viser at busser slet ikke kan tilbyde samme komfort og regularitet som tog. Tværtimod vil en nedgradering af Østbanen til en buslinie betyde, at endnu flere vil køre i egen bil, og dermed lægge yderligere pres på et i forvejen overbelastet vejnet," siger Johnny Andersen på vegne af Hårlev Borger- og Erhvervsforening der er én af de mange foreninger der står bag folkemødet.

Gruppen er bekymret for lokale arbejdspladser. Bl.a. er Østbanens værksteder i Hårlev netop nu ved at blive udvidet for at kunne servicere udvidelsen af Østbanen til Roskilde.

Hvis banen bliver nedlagt, må disse værksteder Hårlev lukke.

"Vi er bekymrede for om tilflytningen til vores område stopper, og måske endda erstattes af tilbagegang. Vi har kendskab til mange, som nævner Østbanen som en væsentlig medvirkende årsag til at de har valgt at flytte netop til Stevns/Faxe området. Vi er også bekymrede over de unges forringede muligheder for at komme til deres uddannelsesinstitution," tilføjer Johnny Andersen.

Initiativet og det kommende møde er for alle, som har interesse i Østbanen. Det er planen at sende særskilte invitationer til alle lokalpolitikere, regionspolitikere og medlemmer af folketingets transportudvalg.

Arrangørerne har fået tilsagn om et oplæg fra to folketingspolitikere fra hver sin side af salen, nemlig Brigitte Klintskov Jerkel (Konservative) og Eva Flyvholm (Enhedslisten), som begge tidligere har været aktive i arbejdet for at bevare Tølløse Banen. Derudover er der tilsagn fra formanden for Dansk Jernbaneforbund Henrik Hørup om at komme med sit oplæg.

"Vi vender tilbage med en ny dato for Folkemødet, så snart det kan ske uden risiko for udbredelse af Coronasmitte," siger Johnny Andersen.

Hårlev Borger- og Erhvervsforening, Hellested Borgerforening, Karise Håndværker og borgerforening, Liv i Ladepladsen, Faxe Ladeplads Borger og Erhvervsforening, Rødvig Borgerforening, Strøby Egede Borger og Grundejerforening, Strøby Borgerforening plus yderligere foreninger, pendlere og brugere står bag initiativet.

arrow Trods corona: Kampen for nye skinner går videre
21. marts 2020 kl. 11:28 Opdateret: kl. 13:17
arrow Kæmpede forgæves om vaskeriet
26. februar 2020 kl. 06:59 Opdateret: kl. 12:31
arrow Borgmesterkritik af regionens beslutning
25. februar 2020 kl. 16:06 Opdateret: kl. 16:06
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk