26. juni 2019
Borgmester Marie Stærke og formanden for boligselskabet Domea Køge, Jan Dahl, tog i fællesskab det første spadestik til byggeriet af 72 nye studieboliger onsdag i denne uge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Marie Stærke og formanden for boligselskabet Domea Køge, Jan Dahl, tog i fællesskab det første spadestik til byggeriet af 72 nye studieboliger onsdag i denne uge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til 72 nye studieboliger i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til 72 nye studieboliger i Køge
LørdagsAvisen - 17. januar 2019 kl. 06:00
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere og flere uddannelser er skudt op i Campus Køge-området gennem de seneste år, og i denne uge nåede Campus Køge endnu en vigtig milepæl, da borgmester Marie Stærke og formanden for Domea Køge, Jan Dahl, i fællesskab tog det første spadestik til 72 nye studieboliger i området.

De nye boliger skyder op over for Køge Handelsskole og skal efter planen stå klar til indflytning 1. februar 2020. Campus Køge samler i forvejen elever fra store dele af Øst- og Midtsjælland samt fra Københavnsområdet, og det bliver der endnu større muligheder for at gøre fremover i kraft af de nye studieboliger, der altså giver mulighed for at bo helt tæt på uddannelsesstederne.

"Det er ikke så mange år siden, Campus Køge kun var tanker. Ideen var, at Køge skulle være en af de centrale uddannelsesbyer i regionen, og det synes jeg, vi er lykkedes rigtig godt med," sagde Marie Stærke i forbindelse med det første spadestik.

Campus Køge omfatter i dag over 4000 elever og flere end 40 forskellige uddannelser - og snart altså også et større boligkompleks. Og man skal muligvis være hurtig for at sikre sig en af boligerne. De første har allerede henvendt sig med spørgsmål om at kunne komme på venteliste til en af boligerne, og Bent Michelsen, kundechef i Domea, spåede også stor interesse i sin tale ved det første spadestik i denne uge:

"Der er stor mangel på studieboliger i de større byer, så jeg er ikke i tvivl om, at de vil være udlejet hurtigt, når de står klar om et års tid," sagde han.

De 72 nye studieboliger består af 40 et-værelsesboliger og 32 to-værelsesboliger, så der vil være plads til omkring 100 unge mennesker. Bygningen vil variere fra én til fire etager, og hensigten er, at den skal fungere som en slags port til Campus Køge. Cykel- og gangstien til campusområdet skal nemlig føres lige gennem den nye bygning.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk