23. februar 2020
Mange har allerede sikret sig en lejlighed i det nye byggeri, og de fleste deltog ved det første spadestik i denne uge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Mange har allerede sikret sig en lejlighed i det nye byggeri, og de fleste deltog ved det første spadestik i denne uge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællesbyggere tog første spadestik i denne uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællesbyggere tog første spadestik i denne uge
Opdateret 05. september 2019 kl. 09:59
LørdagsAvisen - 05. september 2019 kl. 08:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En arkitekttegnet boligkarré med 45 lejligheder, hvoraf ikke to er ens, opføres nu af de kommende beboere i fællesskab i den nye bydel på Søndre Havn i Køge. Det er en realitet, efter at foreningen Fællesbyg Køge Kyst sammen med Selskabet for Billige Boliger som bygherre, byudviklingsselskabet Køge Kyst og Køges borgmester Marie Stærke forleden tog første spadestik til byggeriet.

"Projektet her har noget helt særligt, der viser, hvad Køge kan. Engagement, vedholdenhed, visioner og tro på fællesskabet. Derfor er det også en helt særlig oplevelse at være med til at bevidne, at første spadestik bliver taget. Det er ikke altid let, når man går uden for normen. Når man vil selv og har egne ideer. Men Fællesbyg har gjort det, og er lykkedes med at nå så langt. Det er godt gået. Jeg glæder mig enormt til at følge byggeriet skyde op, og til at se det liv, der skal leves her," siger borgmester Marie Stærke om byggeriet i en pressemeddelelse.

De kommende beboere glæder sig over, at byggeriet nu er gået i gang, så de allerede om halvandet års tid kan flytte ind i deres nye hjem.

"Det er en meget stor og glædelig dag for alle os i Fællesbyg Køge Kyst. Fra i dag kan vi så småt begynde at se de fysiske resultater af vores visioner om et anderledes boligbyggeri, et boligbyggeri, der bliver til på vores, de kommende beboeres præmisser," siger Christian Hansen, formand for foreningen Fællesbyg Køge Kyst.

Det er Selskabet for Billige Boliger, Tegnestuen Vandkunsten og Køge Kyst, som tog det oprindelige initiativ til at fremme et dansk eksempel på et byggefællesskab efter tysk forbillede i den nye bydel i Køge. I foråret 2017 blev idéen lanceret, og bolden blev snart grebet af en gruppe mennesker, som gik sammen og siden har arbejdet ihærdigt med at gøre idéen til virkelighed.

"Dette projekt er unikt ved, at så mange familier går sammen og løser en fælles opgave om at bygge en hel karré og sælge lejlighederne. Og huset bliver helt unikt - som et eksempel på, hvordan beboerne selv kan være bygherrer, hvor slutbrugerne bestemmer - og ikke en developer, der optimerer i forhold til markedet. Lad os se flere af den slags byggerier i fremtiden," siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Det er stadig muligt at købe bolig i Fællesbyg Køge Kysts nye byggeri, både for børnefamilier, singler og par uden hjemmeboende børn. De ledige boliger spænder fra 65 til 170 kvadratmeter, og alle lejligheder har egen altan eller terrasse. Prisen for lejlighederne ligger mellem 2 og 5 millioner kroner.

Fællesbyg Køge Kyst forventer, at beboerne kan flytte ind i deres nye hjem i 1. kvartal 2021.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk