11. december 2018
Henrik Stissing Jensen elsker at besøge og handle i Køge. Her ses han ved hjørnet af Lille Kirkestræde og Nyportstræde.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Stissing Jensen elsker at besøge og handle i Køge. Her ses han ved hjørnet af Lille Kirkestræde og Nyportstræde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Facebook gruppen "Gamle Køge" er blevet en kæmpe succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Facebook gruppen "Gamle Køge" er blevet en kæmpe succes
LørdagsAvisen - 31. december 2017 kl. 08:00
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalområdet forandrer sig løbende. Kan du huske da der kørte biler gennem Nørregade? Hvordan tog Køge Torv sig ud inden den gennemgribende renovering tilbage i midten af 1990'erne? Kan du huske den gamle Køge Station? Hvordan Køge Havn tog sig ud for bare 25 år siden?

Er du interesseret i din lokalhistorie, og elsker at dykke ned i gamle minder om en tid der var, så er Facebook gruppen "Gamle Køge" en fantastisk legeplads.

Gruppen "Gamle Køge" er en nostalgigruppe, sat i verden med det formål, at dele billeder og historier fra bybilledet i Køge og byens opland som det så ud engang", fortæller manden bag "Gamle Køge", 67-årige Henrik Stissing Jensen, der er bosiddende i Ejby ved Lille Skensved.

"Jeg må indrømme, at jeg er forbløffet over den store interesse der er for gruppen. Facebook-gruppen blev åbnet i oktober 2015 og allerede efter en måned var der over 1.000 medlemmer", fortæller Henrik Stissing Jensen, der har over 30 år bag sig som byhistoriker på Rigsarkivet.

"Jeg er oprindelig uddannet lærer, men da jeg altid har været interesseret i historie og fik muligheden for at få job på Rigsarkivet, slog jeg til, og jeg har haft mange rigtigt gode år inden jeg gik på pension", siger Henrik Stissing Jensen, der inden han fik idéen til at etablere "Gamle Køge" var med i en lignende gruppe "Gamle København".

Den store interesse for "Gamle Køge" viser, at potentialet for sådanne interessegrupper findes.

Gruppen lever af at man selv byder ind med gamle billeder fra Køge - og også gerne landsbyerne omkring. Alle er velkomne til at poste gamle billeder, gamle postkort eller lignende med motiver fra byen, eller for den sags skyld spørgsmål i gamle Køge.

Henrik Sissing Jensen minder om, at man skal huske at angive kilden, hvis det ikke er dine egne billeder. Det har nemlig noget med copyright at gøre.

"Tommefingerreglen er, at billederne i "Gamle Køge" er mindst ca. 25 år gamle, altså fra ca. 1990 eller ældre. Så vidt jeg kan huske, så er det ældste billede i gruppen, der tæller flere hundrede fotos" fra ca. 1870'erne", fortæller Henrik Stissing Jensen, der beder til, at man ikke linker til billeder i gruppen, men gemmer eventuelle billeder man måtte falde over og post dem så her, så vi alle kan se dem direkte.

Billeder af privat karakter frabedes så vidt muligt, da man gerne vil have at billederne i denne gruppe er interessante for så mange som muligt.

"Og husk at knytte en kommentar til hvornår og/eller hvor et billede er taget, så anfør gerne årstal, adresse eller andre interessante detaljer eller betragtninger. Man kan også overveje at lave en lille quiz med spørgsmål til, hvor billedet er taget eller lignende, siger Henrik Stissing Jensen, der også gør opmærksom på, at denne gruppe ikke er en reklameside, hvorfor opslag, reklamer eller lignende vil blive slettet uden kommentar", fastslår Stissing Jensen, der også fastslår at alt selvfølgelig foregår i en pæn og ordentlig tone.

Nedladende eller diskriminerende omtale af nulevende,- eller afdøde personer, slettes af administratorerne.

Hvis man er i tvivl, så spørg venligst en af administratorerne Henrik Stissing Jensen og Dorthe Seidenfaden Ingvorsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk