28. maj 2020
Fra venstre mod højre ? Campus-Koordinator Fie Illum Jessen, Søren Stryhn, souschef Klemmenstrupgård, Thomas Kox Reenberg, daglig leder af ZBC food hall, Lasse Kruuse, konferencecenterchef på ZBC, Morten Nielsen, køkkenlærer Klemmenstrupgård og Lisbeth Perthu, uddannelsesleder på ZBC Roskilde samt Køge ? Her samlet ved indvielsen af ZBC?s food hall på CAMPUS Køge. Privatfoto.
Fra venstre mod højre ? Campus-Koordinator Fie Illum Jessen, Søren Stryhn, souschef Klemmenstrupgård, Thomas Kox Reenberg, daglig leder af ZBC food hall, Lasse Kruuse, konferencecenterchef på ZBC, Morten Nielsen, køkkenlærer Klemmenstrupgård og Lisbeth Perthu, uddannelsesleder på ZBC Roskilde samt Køge ? Her samlet ved indvielsen af ZBC?s food hall på CAMPUS Køge. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever smører 3300 sandwiches i innovativt Campus-samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever smører 3300 sandwiches i innovativt Campus-samarbejde
Ugeavisen Køge - 27. august 2018 kl. 16:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klemmenstrupgård Produktionshøjskole og ZBC Fødevarer i Køge leverer i samarbejde 3.300 sandwiches til årets Campus+ festival fredag den 31. august.

arrow Læs også: Bragende flot Radio Køge Open Air koncert

Igen i år skal elever fra Klemmenstrupgård Produktionshøjskole - institution i Campus Køge - være med til at levere maden til årets Campus+.

Som noget nyt i år foregår produktionen af maden i samarbejde med Danmarks største erhvervsskole ZBC, der starter fødevareuddannelser i Campus Køge til januar 2019.

De to institutioner vil i fællesskab producere 3.300 sandwiches til de elever, studerende og kursister fra folkeskolen og ungdomsuddannelser, som deltager i den anderledes og levende uddannelsesfestival, hvor virksomheder, uddannelser og fritidsforeninger giver de unge et indblik i fremtidens muligheder.

"Det her tiltag er et fint eksempel på den villighed, der er til at samarbejde på tværs i Campus Køge. Samarbejdet bidrager til fællesskab og et styrket netværk mellem institutionerne, og det er et stort plus for eleverne. Et stærkt fællesskab på tværs af den brede vifte af uddannelsesudbud, er med til at skabe et miljø, hvor vi kan hjælpe hinanden og dermed de unge og deres muligheder - jeg glæder mig til at komme i gang", siger Morten Nielsen, underviser på køkkenværkstedet, Klemmenstrupgård, og ansvarlig for en del af sandwichproduktionen.

"Vi vil gerne møde de unge i øjenhøjde for sammen at skabe relationer, både mellem de unge, men sandelig også på hele Campus Køge området. Her er Klemmenstrupgård et godt eksempel på et fantastisk samarbejde, hvor vi kan modtage elever både før eller efter de har gået på Klemmenstrupgård", siger Lisbeth Perthu, uddannelsesleder på ZBC Roskilde og Køge.

"Den styrkede samarbejde er også med til at løfte kvaliteten af uddannelsesindsatsen over for de unge som ikke følger den lige vej til uddannelse.

Eksempelvis vil en elev fra Klemmenstrupgårds køkkenværksted få mulighed for at prøve kræfter med virkeligheden, som fx i nævnte sandwichprojekt eller igennem praktik i ZBC's nyetablerede Food Hall, og på den måde opleve sammenhængende forløb, hvor grænserne mellem produktionsskole, almen uddannelse, ungdomsuddannelse og erhvervsliv er mindre optegnede.

Samtidig giver det tværgående samarbejde også mulighed for, at elever, som falder fra en uddannelse på Campus, kan blive samlet op fx ved at få mulighed for et forløb på Klemmenstrupgård, frem for at ryge ud af uddannelsessystemet.", siger Elisabeth Dolmer, forstander på Klemmenstrupgård.

Resultatet af samarbejdet kan ses til Campus+ dagen på fredag den 31. august, hvor eleverne fra de to skoler i fællesskab serverer deres mad til samtlige deltagere i eventen og deres lærere i forbindelse med Køge Festuge på Torvet i Køge.

Maden er til deltagere i Campus+, men ønsker man at afprøve elevernes kulinariske evner, er ZBCs food Hall i Campus Køge åben til frokost for alle interesserede.

Læs mere om Campus+ på www.campus-koege.dk/campusplus

pm

FAKTA

Det skal der bruges til 3300 sandwiches:

250 kg kylling.
120 kg salsa.
85 kg guacamole.

50 kg blandet salat.
3.300 sandwichboller.

arrow Den bedste sommer siden Malurt
30. august 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 15:02
arrow Skynd dig: Der er kun 200 festuge-krus
29. august 2018 kl. 17:18 Opdateret: kl. 17:18
arrow Hygge med Hitfingers, HeroRun og hoppeborg m.v. i Torvebyen
29. august 2018 kl. 17:00 Opdateret: kl. 15:27
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk