27. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter besparelser: Nu bliver der skåret i bibliotekernes åbningstider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter besparelser: Nu bliver der skåret i bibliotekernes åbningstider
Ugeavisen Køge - 17. oktober 2019 kl. 17:55
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal man fremover fange en bibliotekar på Køge Bibliotek skal man forbi biblioteket mellem klokken 10-17. Fra 1. januar 2020 bliver de betjente åbningstider nemlig forkortet i Køge Kommunes tre biblioteker. I dag er der betjent åbningstid mellem klokken 10-20 med undtagelse af sommermånederne på Køge Bibliotek.

På Borup Bibliotek bliver den ugentlige betjente åbningstid forkortet med ni timer. Den største ændring ligger mandag og onsdag, hvor biblioteket er uden bibliotekar tre timer færre end ellers.

På Herfølge Bibliotek ændres den ugentlige betjente åbningstid ikke, men den rykkes om, så der er åbent med bibliotekar en ekstra time mandag og onsdag og to færre timer om torsdagen. Fredag bliver den betjente åbningstid på Herfølge Bibliotek flyttet fra klokken 10-13 til klokken 14-17.

Også den selvbetjente åbningstid på Borup og Herfølge Bibliotek bliver kortere fra næste år. Som det ser ud nu er der adgang til bibliotekerne hver dag mellem 7-23. Fremover er der selvbetjente åbningstid på alle tre biblioteker mellem klokken 7-22 søndag til torsdag, mens der fredag og lørdag vil være åbent mellem klokken 7-17.

Som følge af de færre åbne timer på biblioteket bliver der også skåret i åbningstiden for borgerservice på Borup Bibliotek. Den ugentlige åbningstid skæres fra 26 timer til 18 timer.

De forkortede åbningstider sker, efter at kulturområdet i forbindelse med sidste års budget blev pålagt besparelser. I løbet af foråret har Køge Kommune fået lavet en biblioteksanalyse.

"Dataene viser, hvornår der er flest folk på biblioteket, og det er dét, de nye åbningstider er indrettet efter", siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Anders Ladegaard Bork (DF), der synes det er ærgerligt at adgangen til bibliotekerne begrænses.

"Vi har jo arbejdet på at få udvidet åbningstiderne om aftenen på bibliotekerne, så jeg synes, det er ærgerligt, vi nu må forkorte dem", siger Anders Ladegaard Bork. Om det er et skridt nærmere mod et biblioteksløst samfund, synes Anders Ladegaard Bork er svært at svare på.

"Jeg har i forbindelse med forskellige konferencer været til en del diskussioner om fremtidens bibliotek. Jeg synes ofte, det er en tomgangsdiskussion, fordi det er svært at finde et facit på bibliotekernes redning. Snakken går på, at fremtidens bibliotek nærmere skal fungere som et folkehus, der skal kunne alt muligt andet end dens egentlige funktion - nemlig bogudlån, siger udvalgsformanden, der tror at bibliotekerne er udfordret på grund af streamingtjenester som Mofibo, hvor man kan lytte til bøger for et månedligt beløb.

"Jeg tror, bibliotekerne møder konkurrence fra Mofibo, men hvis folk er villige til selv at bruge penge på en privat tjeneste, kan pengene sparet på bibliotekerne bruges på andre kulturelle initiativer i kommunen", påpeger Anders Ladegaard Bork.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk