5. august 2020
Oplev Gustaf Ljunggren og Emil de Waal på Bygningen i Køge.
Oplev Gustaf Ljunggren og Emil de Waal på Bygningen i Køge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Duo besøger Bygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Duo besøger Bygningen
Ugeavisen Køge - 12. januar 2020 kl. 10:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gustaf Ljunggren og Emil de Waal har spillet sammen i 20 år med alt og alle og på alle slags scener i hele verden. Alt fra nummer et hits fra Dansktoppen over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina. De har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor. Nu er det på tide at fejre det ved at springe ud som jubilæumsduo med egen fælles musik. Jubilæumsduoen har indspillet et stemningsfuldt album med ny musik på akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter, som helt sikkert vil både røre, ryste, swinge og rocke publikum.

Duoen udgav deres Danish Music Award-nominerede album i 2018 og spiller koncerter i et nyt koncept, hvor de inviterer lokale talenter på scenen og akkompagnerer dem, som de har gjort sammen de sidste 20 år med navne som for eksempel: Kim Larsen, Nik & Jay, Povl Dissing, Sanne Salomonsen, Steffen Brandt, Band of Horses, Tim Christensen, Søs Fenger og Lis Sørensen.

"Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofofon. Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker. Han kan tage ethvert instrumentt frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det. Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held," siger trommeslageren Emil de Waal.

Gustaf Ljunggren siger: "Da jeg begyndte at spille sammen med Emil, blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab, både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle han kendte og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke, store og små ting vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det vi skal sammen."

Nu kan de to opleves på Bygningen i Køge lørdag 18. januar. Billetter købes via www.bygningen.dk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk