20. juli 2019
Signe Asbirk (tv.), Charlotte Dybdahl Winther (i midten) og Louise Dixen Hansen (th.) ser frem til at byde inden for til drop-in dåb i Køge Kirke 7. februar.
Signe Asbirk (tv.), Charlotte Dybdahl Winther (i midten) og Louise Dixen Hansen (th.) ser frem til at byde inden for til drop-in dåb i Køge Kirke 7. februar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drop-in: Kom ind fra gaden og bliv døbt i Køge Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drop-in: Kom ind fra gaden og bliv døbt i Køge Kirke
LørdagsAvisen - 23. januar 2019 kl. 11:57
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vil du gerne døbes, men kan du ikke overskue planlægning, fest og alt det andet, der ofte følger med? Så har Køge Kirke løsningen, for her byder de tre præster, Charlotte Dybdahl Winther, Louise Dixen Hansen og Signe Asbirk, nemlig inden for til drop-in dåb torsdag 7. februar i tidsrummet klokken 17-20.

Her kan alle, der ikke er døbt i forvejen, komme direkte ind fra gaden og blive døbt uden forudgående tilmelding.

"Kom som du er - alene eller sammen med nogen fra familien eller vennekredsen. I kirken får du en kort snak med en af præsterne, og kordegnen ordner det formelle. Selve dåben foregår ved døbefonten med det samme ritual som alle andre dåb i Den Danske Folkekirke. Bagefter byder vi på en forfriskning og en dåbsgave, og du går fra kirken med din dåbsattest i hånden," lyder det om arrangementet, som blandt andet er inspireret af Roskilde, hvor 23 blev døbt i løbet af en aften i Roskilde Domkirke.

Det er første gang, der arrangeres drop-in dåb i Køge Kirke, og det er vigtigt for præsterne at understrege, at der ikke er tale om en discountoplevelse i forhold til en normal dåb.

"Det er en mulighed for at blive døbt på en højtidelig og samtidig uformel måde uden en masse planlægning. Ritualet og dåbens betydning er præcis den samme, om man bliver døbt som spæd i lang hvid dåbskjole til søndagens gudstjeneste og med stor efterfølgende fest, eller om man bliver døbt en torsdag aften i cowboybukser til drop-in-dåb og bag efter går hjem og spiser en leverpostejsmad," forklarer de.

Man behøver ikke at bo i Køge Sogn for at blive døbt i Køge Kirke, hvor man i forvejen har omkring 100 dåb om året.

Krav for at blive døbt ved drop-in dåb i Køge Kirke:

- Du må ikke tidligere være døbt

- Du skal have dansk CPR-nummer

- Du skal medbringe billedlegitimation

- Kommer du alene stiller frivillige og medarbejdere gerne op som dine dåbsvidner, men du kan også selv have faddere med (min. 2 og max 5)

- Hvis det er et barn, der skal døbes, skal forældretilladelse og dokumentation vedr. forældremyndighed foreligge

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk