17. oktober 2019
Børnene ved tirsdagens demonstration var bekymrede for udsigten til måske at skulle skifte skole efter 6. klasse. Foto: Martin Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Børnene ved tirsdagens demonstration var bekymrede for udsigten til måske at skulle skifte skole efter 6. klasse. Foto: Martin Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt-demonstration mod børnenedskæringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt-demonstration mod børnenedskæringer
LørdagsAvisen - 12. juni 2019 kl. 16:15
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både tirsdag og onsdag eftermiddag var børn og forældre samlet i rådhusgården for at markere deres bekymring over udsigten til besparelser på blandt andet skoler og institutioner i Køge Kommunes kommende budget.

Tirsdag eftermiddag mødtes byrådets skoleudvalg for at behandle de foreslåede besparelser på deres område, og onsdag var det børneudvalgets tur til den tilsvarende øvelse på deres område. Budgetlægningen finder først sted efter sommerferien, men allerede nu ligger det fast, at der er omfattende besparelser på vej. I skoleudvalget er sparemålet cirka 13 millioner kroner, mens børneudvalget skal finde omkring 10 millioner kroner.

Et af de vægtige forslag på skoleområdet er en samling af udskolingsklasser på udvalgte skoler, så eleverne på op til fem skoler kun går i skole til 6. klasse, hvorefter de skal skifte skole - et forslag der blandt andet vækker bekymring i skolebestyrelserne, og som blev kritiseret i forbindelse med tirsdagens fremmøde ved rådhuset.

"Vi skal slet ikke derhen, hvor vores børn udsættes for et tvungen skoleskift efter 6. klasse. Vi mener, at det er vigtigt for eleverne, at de går i skole i deres nærmiljø i en lokal forankret skole, hvor de har deres venner. Vi er bekymrede for, at flere forældre vil fravælge folkeskolen, når der er udsigt til, at deres børn i løbet af grundskolen udsættes for et tvungen skoleskift. Vi mener, at de på baggrund af dette allerede ved indskrivningen i grundskolen vælger et privat tilbud fremfor folkeskolen," lyder det blandt andet fra Sille Haahr-Aasmul.

Onsdag eftermiddag var det forældrene til børn i en række af kommunens institutioners tur til at demonstrere i forbindelse med børneudvalgets møde på rådhuset.

"Vi vil gøre politikerne opmærksomme på, at man ikke kan skære mere på området. Nogle af forslagene går på dårligere normeringer og forkortede åbningstider, og vi har brug for det modsatte," siger en af initiativtagerne til demonstrationen, Mie Abildgaard Jensen.

"Årsagen til demonstrationen er, at Køge Kommune skal finde besparelser på 10 millioner kroner årligt på dagtilbudsområdet frem mod 2023. I den forbindelse har Børneudvalget for nyligt sendt en række spareforslag på dagtilbudsområdet i høring i forældrebestyrelserne, og det er disse forslag, der vækker stor bekymring hos forældrene, blandt andet forslagene om en reduktion i normeringen, som vil betyde færre voksne i dagtilbuddene end i dag og forslaget om en reducering af åbningstiden," lyder det videre i en pressemeddelelse.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk