7. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Diabetesdag på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diabetesdag på biblioteket
Ugeavisen Køge - 12. november 2019 kl. 09:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verdens Diabetesdag 14. november er en global kampagnedag iværksat af FN for at skabe opmærksom på diabetes som mere end 371 millioner mennesker verden over lever med. Herhjemme har ca. 260.750 danskere diagnosen diabetes, men der er også mange, som har en uopdaget type-2-diabetes eller er i risiko for at udvikle diabetes. Tallet er altså stigende.

Sammen med Novo Nordisk Pharmatech A/S Køge og Diabetesforeningen markerer KøgeBibliotekerne dagen med information og oplæg. Fra kl. 15.30 til ca. kl. 19 står Diabetesforeningen i foyeren, parat til at lave diabetestest og svare på spørgsmål fra de besøgende.

Kl. 17 kan man høre Walther Jensens personlige beretning om at få type 2 diabetes. Walther Jensen (57 år) fik konstateret Type 2 diabetes i 2014. Ifølge hans egen læge blev han diagnosticeret tidligt og har ikke oplevet de store udfordringer i forhold til sygdommen - udover livsstilsændringerne selvfølgelig. Walther vil fortælle om diagnosen og at hans primære fokus på sygdommen er, at den ikke skal "blive hans liv". Walther er stadig den samme person som før.

Kl. 18 fortæller Pernille Grøndahl Hoppe (55 år) sin historie om at have levet et langt liv med en kronisk sygdom, om de fordomme hun møder, om en travl hverdag med arbejde, familie, venner, og hvordan alle ender mødes så hun kan leve et ret normalt liv. Pernille fik konstateret Type 1 diabetes som 9-årig. Her giver hun tilhørerne et indblik i de for hende fire vigtige hjørnesten: Kost, motion, insulin og glæde.

Der er gratis adgang til disse oplæg og kræver ingen tilmelding.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk