28. marts 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er vores hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er vores hjem
LørdagsAvisen - 21. februar 2020 kl. 13:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste har sikkert nogle skønne historier fra der, hvor de er vokset op. Det første sted de boede efter at være flyttet hjemmefra. Det sted hvor deres familie blev skabt. Særlige minder fra de steder de gennem livet har sagt goddag og farvel til. Det sted, de på et tidspunkt i livet kaldte "hjem".

Jeg har også særlige minder. Både fra Karlemosen, hvor jeg boede til jeg startede i skole og igen i mine teenageår, fra Tordenskjoldsgade, fra Grønland, fra kollegiedagene på Sygehusvej, Jens Johansensvej og nu også Quistgaardsvej. Alle steder med sine charmer og udfordringer. Alle har været steder, jeg med stolthed kaldte mit hjem. Hvor jeg hilste på naboerne, hvor jeg nød rummene og udsigten. Men også hvor, jeg var en del af et fælleskab, hvor vi alle, kom fra samme sted. Det var vores hjem.

Køge er en kommune, fyldt med en masse steder, som mange borgere, vil kalde "vores hjem", og være stolte af det. Og heldigvis er Køge også en kommune med mange forskellige slags hjem. Der er parcelhuskvarterer med høje hække og dejlige haver, der er rækkehuse med små haver og maser af fælles arealer, der er lejlighedsområder med skønne altaner og grønne områder. Der er noget for enhver smag og gennem historien, er der bygget boliger til folk med både høj, middel og lav indkomst. Jeg tror på, at det skaber de bedste områder, de bedste byer og dermed den bedste kommune.

Som mange andre steder i Danmark, er der også begået den fejl, at bygge hundredvis, ja op mod tusind boliger i blokke i samme stil, i samme områder. Det har givetvis været smart og topmoderne dér tilbage i 1960'erne og 70'erne, men vi kan næppe finde nogen i dag, der synes, det var en fremragende idé. For de byggerier har fra at være Hr. og Fru. Danmarks moderne levestil ændret sig til også at være steder, hvor socialt udsatte bor og hvor kriminelle bander vedligeholder deres fødekæde. Det har de to seneste skyderier været eksempler på.

Derfor har min og Socialdemokratiets tilgang til boligudbygningen i Køge kommune været at skabe byer og områder med mange forskellige slags boliger. Netop områder, som alle kan kalde "vores hjem". Hvor børnene leger på legepladsen, hvor man hilser på naboen, drikker kaffe sammen, hvor der er fællesskab og tryghed. Vores byer skal ikke kun bestå af parcelhuse, ikke kun af rækkehuse, ikke kun af lejligheder. Vores byer skal have et bredt udbud af boliger, hvor alle slags mennesker kan bo, både dem med høj, middel og lav indkomst. Dem der lige er flyttet hjemmefra, dem der er ved at starte familie, dem der har styr på karrieren og månedslønnen, dem som for en stund er afhængig af velfærdssamfundets sikkerhedsnet, dem, som er i livets efterår.

En kommune er ikke rig fordi, dens borgere tjener mange penge. En kommune er rig, hvis mange forskellige mennesker, kan bo der. Det vil være mit omdrejningspunkt for den boligpolitik, byrådet skal lave i den kommende tid.

Alle skal kunne bo i vores kommune og kunne kalde et sted i kommunen for "vores hjem".

Marie Stærke
Borgmester (A)

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk