2. juni 2020
Concerto Copenhagen giver koncert på Teaterbygningen.
Concerto Copenhagen giver koncert på Teaterbygningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Concerto Copenhagen besøger Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Concerto Copenhagen besøger Køge
Ugeavisen Køge - 21. oktober 2019 kl. 09:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Barokorkestret Concerto Copenhagen har gennem de senere år modtaget stor international anerkendelse. Concerto Copenhagen ledes af cembalisten Lars Ulrik Mortensen, og til denne koncert kommer orkestret i selskab med sopranen Eline Soelmark og bassen Jakob Bloch Jespersen.

Koncerten sætter fokus på de kammeroperaer af JS Bach, der egentlig ikke er operaer, men alligevel minder vældig meget om operaer. I dialogus-kantaten 'Selig ist der Mann' udfører Bach nemlig en dialog mellem Jesus og Sjælen som en direkte samtale. Denne form minder i påfaldende grad om samtidens operakomposition. Og ligesom i de 'rigtige' operaer byder dette værk på skiftende stemningslejer svingende fra dybeste vemod til himmelsk lykke.

Den fornøjelige Kaffekantate repræsenterer Bachs eksperimenteren med opera buffa, en genre man normalt ikke forbinder med Bach. Styrken i Kaffekantatens musik er imidlertid uformindsket og indeholder al den kompositoriske dybde og det raffinement, som vi er vant til hos Bach - det er simpelthen uimodståelig musikdramatik.

Foruden disse kammeroperaer vil Concerto Copenhagen spille Sinfonia'en fra JS Bachs kantate Non sa che sia dolore samt Orkestersuite nr. 1.

Koncerten finder sted torsdag 14. november klokken 19.30 i Musikcafeen på Teaterbygningen. Inden koncerten, fra kl. 18.30 til kl. 19.00, holder Concerto Copenhagens orkesterchef, Nikolaj de Fine Licht, en koncertintroduktion i samtale med Karen Vestergård, musikbibliotekar ved KøgeBibliotekerne. Det er gratis at deltage i introduktionen, hvis man har billet til koncerten.

Entreen til koncerten er 150 kr. for medlemmer af Køge Klassisk eller Kulturforeningen i Skovbo og 200 kr. for ikke-medlemmer. Børn og unge under 18 år har gratis adgang til koncerten og kan reservere plads på www.koege-klassisk.dk. Billetter kan købes via www.koege-klassisk.dk, www.billetto.dk, hos Borup Boghandel og ved indgangen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk