26. marts 2019
Flere tusinde unge vil mødes til uddannelsesdag fredag den 31. august i Køge Festuge. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Flere tusinde unge vil mødes til uddannelsesdag fredag den 31. august i Køge Festuge. Privatfoto.
Foto: OLS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Campus+ fejrer tilslutningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campus+ fejrer tilslutningen
LørdagsAvisen - 13. juli 2018 kl. 06:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan år 2 slå år 1? Det var spørgsmålet, som Campus Køges partnere skulle tage stilling til, da de valgte at indbyde til Campus+ 2018 under Køge Festuge fredag den 31. august.

Allerede nu vil 2.500 unge deltagere møde mere end 290 aktører fordelt over 98 aktiviteter, som skal give indblik i det mangfoldige univers, uddannelses- og arbejdsmarkedet er.

"Sidste år var det første gang, der var Campus+ i dagtimerne fredag under Køge Festuge. Det var en stor succes, og derfor har vi kastet os ud i en "år 2". Igen i år har vi inviteret alle mulige samarbejdspartnere - såvel fra det private som det offentlige - ind for at vise de deltagende unge de mange muligheder, der er for job og karriere, når man har taget sin ungdomsuddannelse", siger Campus-koordinator Fie Illum Jensen.

"Foruden elever fra Campus Køge, Stevns og Køge udskolingselever i 9. og 10. klasse, har vi i år udvidet med grundsskoleelever fra Greve - og Strædet og Kulturtorvet er kommet med på kortet. Borgmester Marie Stærke åbner Campus+ på Køge Torv og Marvelous Mosell hjælper os med at lukke det ned med koncert på Torvet. Vi glæder os til at indtage byen sammen for at smage, lugte og føle på uddannelses- og karrieremuligheder, vi sammen kan præsentere til CAMPUS+", siger Fie Illum Jensen.

Bredt engagement
Allerede tidligt i forløbet var skolelederne fra både Køge og Stevns kommuner inddraget i processen, og de har i den grad været med til at præge festivalen.

Campus+ ses som en ny form for brobygning, hvor unge er med til at inspirere andre unge igennem aktiviteter - også fordi, mange af de unge selv er med til at stå på standende og derigennem viser deres egne erhverv frem. Derved bliver de unge rollemodeller for deres egne uddannelsesretninger og er således med til skabe sociale kontakter og relationer mellem elever på ungdomsuddannelser og grundskoler.

Som forberedelse til festivalen har alle skolerne modtaget undervisningsmateriale udarbejdet af Campus Køge i samarbejde med UUV Køge Bugt. Efter sommerferien vil de modtage beskrivelserne af alle aktiviteterne.

Helt unikt lancerer Køge handel, Køge kommunes kultur og idrætsafdeling, Nordic Race, Køge Festuge og Campus Køge et HeroRun gennem byens gader fyldt med foampit, nerf guns, net over åen og meget andet.

Det finder sted umiddelbart i forlængelse af afslutningseventen på Torvet med Marvelous Mosell.

Dagen efter vil det være muligt for familier at gøre de unge kunsten efter og udfordre sig selv i forhindringerne gennem byen.

Se mere på herorun.dk
Klogere i fællesskab og på hinanden

Som noget helt nyt introducerer Campus+ lærerlounges, hvor samtlige tilmeldte lærere og undervisere indbydes til at deltage i tre workshops i løbet af dagen med fokus på hhv. "Digital dannelse", "Talentudvikling" og "Unges Motivation for Valg".

Oplægsholderne kommer fra hele landet og bliver teamet op med lokale værter, så vi får nyeste viden samt input til, hvor man søger viden lokalt. Programmet for lærere og undervisere rundes af med et stort netværksarrangement på Torvet for både virksomheder, foreninger, offentlige institutioner, politiske udvalg og alle lærere og undervisere.

Skolechef i Køge Kommune, Søren Thorborg, bakker op om festivalen.

"Der er behov for er større kendskab til virksomheder, og hvordan skoler og virksomheder kan arbejde sammen. Derfor bakker vi op om, at vores udskolingslærere møder undervisere fra ungdomsuddannelser, virksomheder og øvrige aktører i øvrigt. Det understøtter vores visioner for Åben Skole, hvor skolen kommer ud i virkeligheden og virkeligheden kommer ind i skolen".

Søren Thorborg opfordrer samtidig endnu flere virksomheder til at tilmelde sig Campus+ og derved være med til at inspirere og motivere unge til uddannelse og karriere.

Mangfoldighed tæller
"Ligesom det første år har vi gjort en stor dyd ud af at invitere virksomheder, organisationer, butikker og foreninger ind på linje med uddannelserne i Campus Køge - vi vil vende vrangen ud på alt og lade alle være rollemodeller og gode eksempler på, hvordan man kan skabe sig sin opskrift på det gode liv", siger projektkoordinator Maja Budahl, og fortsætter:

"Uddannelse er udgangspunktet og en god ballast til karriere, men vi vil vise, at der er mange veje, der fører til jobs - det er vores fokus".

"Vi er glade for at kunne præsentere så mange forskellige samarbejdspartnere til eventen".

Ud over uddannelsesinstitutionerne i Campus Køge, så deltager uddannelsesinstitutioner fra Roskilde og København også. Desuden kommer RUC, KØS, Vi vil EU, HB Køge, FOA, Køge Kommune, CP Kelco, Forsvaret og mange flere", siger Maja Budahl.

En af virksomhederne som har tilmeldt sig eventen igen i 2018 er virksomheden Simple Solution.

"Køge er en by der er i rivende udvikling både i forhold til tilkomsten af nye virksomheder, men ligeledes i forhold til væksten af tilflyttere og det er derfor vigtigt for os at være til stede på aktiviteter som disse", siger Kenneth Thorsson, Head of Sales and Partner i Simple Solution.

"I Simple Solution har vi en klar målsætning om at kunne tiltrække de bedste medarbejdere, så vi forsat kan levere de bedste digitale løsninger. Det er på arrangementer som Campus + vi har muligheden for at kunne se, og tiltrække vores fremtidige medarbejdere og derfor har det en enorm værdi for os at deltage i dette arrangement".

"Der er stadig åbent for tilmelding af aktiviteter, så kontakt os på fie.illum.jessen@koege.dk og maja@rekb.dk og læs mere på www.campusplus.dk", slutter Fie Illum Jessen.

pm

FAKTA
1063 tilmeldte elever fra 9. og 10. klasse.

758 elever fra Køges tre gymnasier (STX, HHX og HTX).

286 elever fra Køges erhvervsuddannelser (KHS, ZBC og EUC Sjælland).

250 elever fra VUC og Klemmenstrupgaard Produktionshøjskole.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk