4. april 2020
Borgmester Marie Stærke ser til at én af de 16 nye statsborgere underskrev deres erklæring som dansk statsborger. Privatfoto.
Borgmester Marie Stærke ser til at én af de 16 nye statsborgere underskrev deres erklæring som dansk statsborger. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester hyldede 16 nye statsborgere i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester hyldede 16 nye statsborgere i Køge
LørdagsAvisen - 28. februar 2020 kl. 06:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var klapsalver og viften med Dannebrog i byrådssalen på Køge Rådhus onsdag den 26. februar, da 16 nye statsborgere og deres familier var til grundlovsceremoni.

Grundlovsceremonien er sidste trin for ansøgere til dansk indfødsret, og ansøgere, der bor i Køge Kommune, var onsdag inviteret ind på Køge Rådhus for at gøre deres danske statsborgerskab endegyldigt.

De 16 nye statsborgere blev lykønsket af borgmester Marie Stærke og underskrev hver især en "Erklæring til brug for opnåelse af indfødsret i Kongeriget Danmark", hvori de forpligter sig til at overholde dansk lovgivning, herunder Danmarks Riges Grundlov, og til at respektere grundlæggende, danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

"Jeg kan virkelig godt forstå, at man bliver forelsket både i Danmark og i vores dejlige kommune og vælger, at man vil have sin fremtid her. Det er en stor beslutning at blive statsborger i Danmark, og jeg er rigtigt stolt af, at det er her i Køge Kommune, de har valgt at slå rødder", siger borgmester Marie Stærke.

I dagens anledning spillede Sille Enevoldsen og Freja Sibbern fra Køge Musikskole "Det er i dag et vejr".

Efter ceremonien bliver de underskrevne erklæringer sendt til Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Herefter går der ca. 14 dage, inden borgerne, der har deltaget i ceremonien, modtager deres endelige bevis på statsborgerskab.pm

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk