7. juni 2020
4.a på Vemmedrupskolen besøgte både Fyn og Sønderjylland som led i projektet ?Kend dit land?.
gallery icon

Se billedserie

4.a på Vemmedrupskolen besøgte både Fyn og Sønderjylland som led i projektet ?Kend dit land?.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene i 4.a lærte deres land at kende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene i 4.a lærte deres land at kende
Ugeavisen Køge - 19. september 2019 kl. 09:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

4.a på Vemmedrupskolen har været afsted på en mini-dannelsesrejse med projektet "Kend dit land". Det er et tværministerielt projekt initieret af Kulturministeriet i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet, Undervisningministeriet og Social- og Indenrigsministeriet, og med 'Kend dit land' får danske skoleelever i 4.klasse mulighed for på busture rundt i landet at stifte bekendtskab med Danmarks mangfoldige natur, kultur og historie. Formålet er at øge børns kendskab til egne af Danmark, der er fjerne for dem.

Over 8000 børn fra 55 kommuner er med i projektet og blandt dem altså børnene fra Vemmedrupskolen, der i bus satte kursen mod Christiansfeld i Sønderjylland.

"Her gik vi en tur rundt i byen, smagte på de lækre honningkager og hørte lidt om de tyske hernhutter, der på kongens befaling havde grundlagt byen i 1773. Inden frokost nåede vi også at se den meget anderledes kirkegård, hvor brødre og søstre ligger begravet hver for sig," beretter klasselærer Helle Rindbæk Larsen.

Siden gik turen til Dybbøl Banke, hvor eleverne nu blev soldater fra 1864. Efter et grundigt kursus i krigen og dens våben, blev der støbt kugler, sendt telegrammer, skrevet breve hjem med pen og blæk og lavet mad. Så blev der holdt excersits, hvor de marcherede, sang 'Dengang jeg drog afsted' og til sidst stormede skanserne.

"Tidligt næste morgen kørte vi til Sønderborg Slot, hvor en spændende rundvisning omkring det at bo på et slot i gamle dage ventede. Vi var både i kælder og på kvist, lærte om en konge, der havde været holdt fanget på slottet og var nede i bageriet, hvor der blev bagt 200 brød ad gangen," fortæller Helle Rindbæk Larsen.

Derefter gik turen til Odense, hvor eleverne så HC Andersens hus, og videre til Svendborg, hvor Forsorgsmuseet ventede.

"Vi besøgte en fattiggård og hørte om de skæbner, der havde levet der i den lange periode frem til 1974, hvor den lukkede. Hvordan dovenskab for eksempel regnedes for at være en sygdom, der skulle kureres med hårdt arbejde. Om Alma, der havde boet der i 40 år af sit liv, fordi ingen ville have hende. Der blev også leget som i gamle dage, gået på stylter og trillet med tøndebånd," fortæller Helle Rindbæk Larsen om den to dage lange tur rundt i Danmark.

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk