25. juni 2019
Danske Bank inviterede børn og voksne til pengearrangement på Teaterbygningen i weekenden.
Danske Bank inviterede børn og voksne til pengearrangement på Teaterbygningen i weekenden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn lærte om penge på Teaterbygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn lærte om penge på Teaterbygningen
LørdagsAvisen - 17. januar 2019 kl. 09:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Op mod 125 børn og voksne fra Køge og omegn var søndag eftermiddag samlet til et spændende arrangement for hele familien med både leg, konkurrencer og engagerende fortællinger om penge og værdi. Det foregik på Teaterbygningen i Køge, og målet var at give familierne et fælles udgangspunkt for at tale mere om penge, hvilket kan være vanskeligt i takt med at penge bliver mere og mere digitale. Det var Danske Bank i Køge, der stod bag arrangementet.

For børnene var der fuld knald på, da skuespiller Camilla Marienhof fyrede den af med sin one-woman forestilling "Historien om penge". Imens fik forældrene gode tips af børnepsykolog, Ulla Dyrløv, til, hvordan de bedst kan lære deres børn om penge, hvilket ikke altid er helt let.

"Økonomi og bevidsthed om, at ting koster penge, er i dag blevet mere komplekst, fordi penge ikke længere bare er penge. Der findes for eksempel MobilePay, Visa/Dankort og netsalg," siger Ulla Dyrløv, der blandt andet har skrevet bøgerne "Pilot for dit barn" og "Få styr på dit barns digitale verden".

Efter teaterforestillingen og foredrag fortsatte dagen med sjove aktiviteter for hele familien, hvor børn og forældre blandt andet dystede mod hinanden i "pligt-ræs", hvor det gjaldt om først at komme ud med skrald, sætte sko på plads og få støvsuget. Derudover skulle der gættes "skjulte udgifter" i hjemmet. Arrangementet blev sluttet af med en byttebørs, hvor børnene kunne bytte deres gamle legetøj med hinanden.

"Det var en rigtig sjov dag. Målet var at sætte fokus på økonomiske begreber som opsparing, forbrug, værdi og lommepenge. Det håber jeg lykkedes, og at både store og små fik nogle værdifulde input med hjem - og ikke mindst et godt grundlag for at snakke videre om penge, forbrug og opsparing derhjemme," lød det efter arrangementet fra Danske Banks filialdirektør i Køge, Søren Schøn Holst.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk