10. juli 2020
Tag med i fængsel på Borup Bibliotek.
Tag med i fængsel på Borup Bibliotek.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 300 års fængselshistorie på Borup Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

300 års fængselshistorie på Borup Bibliotek
Ugeavisen Køge - 19. november 2019 kl. 06:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag placerer vi fængslerne udenfor byområderne, men det er en nyere tendens. Førhen var de danske fængsler synlige i bylivet, og borgerne levede med synet af dem og hørte lydene, der kom inde bag de høje mure.

I foredraget 'Pisk og lænker' fører magister Mette Gundel publikum gennem 300 års fængselskultur og sætter ord og billeder på de indsattes forhold. Det er torsdag 21. november kl. 19 på Borup Bibliotek og der advares om voldsomme passager og billeder. Det er barske historier om rigtige menneskers liv og skæbne, Mette Gundel fortæller. Det er historier, vi hverken finder i historiebøger eller i familiesagaerne, men derimod i rets- og fængselsvæsenets protokoller. Her vrimler det med detaljer om de uendelige mange fanger, der kom i klemme i straffesystemet.

Mette Gundel er en engageret formidler med noget på hjerte. Det mærker publikum, når hun giver sin stemme til menneskerne på samfundets bund, hvis historier sjældent bliver fortalt. I fængslerne hensygnede mænd, kvinder og børn deres elendige liv i de mest modbydelige omgivelser, underlagt daglige pisk, mørke isolationsceller, tvangsarbejde, ydmygelse og ringe kost. Mange fanger tog livet af sig i desperation.

Sammen med ansatte i kriminalforsorgen trækker Mette Gundel i dette foredrag linje op til vor tids fængselsforhold. Publikum kan således se frem til et foredrag om historiens skyggesider, som vil give stof til eftertanke.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk