23. oktober 2019
Over 200 unge indtager talerstolen til årets Røst Festival i Køge.
Over 200 unge indtager talerstolen til årets Røst Festival i Køge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 200 unge tager ordet på Køge-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

200 unge tager ordet på Køge-festival
LørdagsAvisen - 19. maj 2019 kl. 10:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad sker der, når unge går på talerstolen og taler om netop dét, der optager dem allermest? Når ordet er helt og aldeles frit. Magi? Betagelse? Provokation? Overraskelse? Oprør?

Få svaret på Danmarks talerfestival - Røst Festival - når over 200 unge leverer rammende fortællinger, vilde visioner og stærke budskaber. Derudover kan du opleve forfatter Søren Ulrik Thomsen og filminstruktør Annika Berg, koncert med Barselona, brandtaler, performancekunst, højskolesang og meget mere. Festivalen er kulminationen på Røst Talerskole skabt af KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet med støtte fra Nordea-fonden og med Zetland som mediesamarbejdspartner.

På Røst Festival, som i år afholdes for tredje gang på KØS Museum for kunst i det offentlige rum, kan publikum få et kig ind i de unges liv og tanker - om alt fra klimaangst over fodboldfanatisme til holdninger om gymnasiet som uddannelsessystemets betændte led. Stærke taler, der vil lejre sig i publikum som et unikt indblik i en generation, der står overfor udfordringer, som vi kun kan løse i fællesskab.

En af dem, der holdt tale på Røst Festival 2018, er Sara Bjelke Refsbech, tidligere elev på Grundtvigs Højskole. Sara Bjelke Refsbech oplevede, hvad det kan give at tage ordet: "Det at have holdt tale på Røst har givet mig en større tro på mig selv, gjort mig mere modig og ikke mindst givet mig blod på tanden. Sjældent har jeg oplevet så god en stemning omkring det at holde taler, og at der nu er skabt en decideret talerfestival, er på alle måder vigtigt i kampen for at give unge modet til at tage ordet og dele det, de har på hjerte - en evne, der kan bruges gennem hele livet i alle mulige slags sammenhænge."

Udover de begavede unge stemmer, kan publikum derfor på festivalen blandt andet også opleve et program med krasse og pirrende brandtaler af dokumentarist og forfatter Nagieb Khaja og kunstner Esben Weile Kjær, samtaler mellem nogle af samtidens mest fremtrædende stemmer såsom kunstkomet Maja Malou Lyse overfor forfatter og journalist Anders Haahr Rasmussen og forfatter Søren Ulrik Thomsen overfor den prisvindende filminstruktør Annika Berg.

Røst Festival finder sted 24. - 25. maj 2019 på KØS Museum for kunst i det offentlige rum i Køge. Det er gratis at deltage - se det fulde festivalprogram på røst.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk