21. september 2020
Jacinthe Brault
Foto: Jacinthe Brault/Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil du med ud at gå?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil du med ud at gå?
Opdateret 07. oktober 2019 kl. 11:55
Lev sundt - 07. oktober 2019 kl. 11:39
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra mandag og resten af ugen kan du komme med ud at gå. Som en del af den nye gå-kampagne 'We Walk - Hele Danmark går sammen' bliver der arrangeret gåture over hele Danmark.

450 gåture er allerede planlagt, og det overstiger forventningerne, fortæller Thomas Lind, der er manden bag konceptet og programleder i Bevæg dig for livet - Løb & gang.

"We Walk-kampagnen er søsat uden de store midler, og derfor havde vi beskedne forventninger til udbredelsen i år ét. Men kampagnen rammer tydeligvis plet i den spirende gå-kultur, der er i Danmark," indleder Thomas Lind og uddyber:

"Vi ser, at gang hitter. Der er flere og flere gangfællesskaber, der skyder op rundt omkring, og det er det, vi gerne vil understøtte og fejre med kampagnen We Walk, der sætter fokus på gåturene og de fantastiske frivillige, der har lyst og energi til at invitere andre med ud at gå.

Kampagnen er derfor en chance for, at nye interesserede kan melde sig på nogle af de mange hundrede gåture, der er planlagt."

Lav barre og sundhedsmæssig gevinst

Det, gåturene kan i forhold til mange aktiviteter, er, at det ikke kræver nogen forudsætninger at gå en tur.

"Man behøver ikke noget udstyr, og du kan komme direkte fra sofaen. Alle, der kan gå, kan derfor være med i disse fællesskaber, selv om man ikke nødvendigvis er vant til at være aktiv, og det er netop den målgruppe, vi gerne vil aktivere i Bevæg dig for livet," siger Thomas Lind.

Fakta om We Walk
We Walk - Hele Danmark går sammen er en landsdækkende gåkampagne
- We Walk løber af stablen i uge 41,. d. 7.-13. oktober.
- 450 gåture er allerede planlagt
- We Walk er lanceret af idrætsvisionen Bevæg dig for livet - Løb & gang, der er et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik, og som er støttet af TrygFonden og Nordea-fonden.

Men hvorfor er det, hele Danmark skal ud at gå sammen?

Det skal man ifølge programlederen på grund af både de mentale og fysiske sundhedsmæssige gevinster.

"Forskningen viser, at gåture stabiliserer humøret, bidrager til velvære og glæde og påvirker angst, stress og koncentrationsevnen positivt.

Derudover er der de åbenlyse fordele omkring forebyggelse af overvægt, nedsat risiko for type 2-diabetes, men faktisk også nedsat risiko for eksempelvis demens og kræft," siger Thomas Lind med henvisning til forskningsresultater af speciallæge Bente Klarlund.

Læs mere om at gå her

Har debatten om sexisme taget overhånd?