28. februar 2020
Projektet vil skabe tre forskellige typer aktiviteter, som indeholder både fysiske, mentale og sociale elementer.
Projektet vil skabe tre forskellige typer aktiviteter, som indeholder både fysiske, mentale og sociale elementer.
Foto: David Tadevosian/Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træn din hjerne frisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træn din hjerne frisk
Lev sundt - 07. august 2018 kl. 15:03
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er vigtigt at du holder dig frisk - også selv om du er kommet lidt op i årene. Kroppen skal røres, men også hjernen skal have motion.

- Vi skal udfordre os selv. Bare i det små. Som f.eks. at cykle en anden vej end vi plejer. Eller bytte rundt på et par ting, som vi så pludselig skal forholde os til.

Det siger Ellen Garde, der er læge og hjerneforsker ved Center for Sund Aldring på Københavns Universitet.

Center for Sund Aldring er med et et projekt sammen med DGI og Slots- og Kulturstyrelsen. Projektet skal omsætte forskningsbaseret viden om at holde hjernen frisk hele livet til konkrete aktiviteter og udbrede den eksisterende viden.

Projektet vil skabe tre forskellige typer aktiviteter, som indeholder både fysiske, mentale og sociale elementer: SMART-Training, Naturtræning for seniorer og Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen. Målet er, at 750 seniorer over de næste to år skal deltage i aktiviteterne, som vil finde sted forskellige steder i landet.

Projektet sker i et samarbejde med Nordea-fonden, der har støttet med 6,2 millioner kroner.

Idrætsorganisationen DGI tilbyder træning i naturen, der både styrker din krop og dine sanser - balancen, hukommelsen og koncentrationsevnen. Og det samme gør en håndfuld biblioteker, hvoraf de fire er at finde på Sjælland, nemlig Næstved. Køge, Allerød og Ishøj.

Det kræver ingen specielle forudsætninger at deltage. Hverken på bibliotekerne eller ved DGIs arrangementer. Her er plads til både knirkende knæ og god kondition.

Vil du med på et hold, så er der muligheder flere steder på Sjælland: Skælskør, Sorø, Hvalsø, Jægerspris, Næstved, Køge, Brøndby, Ishøj og Haslev. Alle kurserne starter i løbet af august.

De fleste holdforløb er gratis, men enkelte steder koster det at deltage.

Holdene træner i 12 uger og på flere af holdene gennemgår deltagerne før og efter træningsforløbet en effektmåling, der bl.a. består af nogle enkle hukommelsestest, kognitive test og et spørgeskema, som er udarbejdet af Center for Sund Aldring v. Københavns Universitet.

Træningen er for dig, der har lyst til at bevæge dig i naturen og samtidigt vil træne hjernen, så den holdes frisk hele livet. Træningen er særligt målrettet aldersgruppen 55-75 år.

Læs mere om projektet: hold hjernen frisk - her kan du også downloade en gratis e-bog med gode tips til, hvordan du holder hjernen frisk.

arrow Læs også: Spis din hjerne sund
Få Ellen Gardes tips til at holde hjernen frisk:
arrow Hold din hjerne frisk
26. august 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow Seniorer får hjælp til at holde hjernen frisk
07. august 2018 kl. 07:31 Opdateret: kl. 22:39
arrow Hold hjernen frisk med Ishøj Bibliotek
29. juli 2018 kl. 18:54 Opdateret: kl. 09:41