21. juni 2021
Alle danskere er inviteret med til begivenheden, 'Danmark går sammen'. Gå-perioden strækker sig fra 25. januar til 21. februar 2021.
gallery icon

Se billedserie

Alle danskere er inviteret med til begivenheden, 'Danmark går sammen'. Gå-perioden strækker sig fra 25. januar til 21. februar 2021.
Foto: ERIK ROSENLUND/Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snør dine sko og kom med ud at gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snør dine sko og kom med ud at gå
Lev sundt - 20. januar 2021 kl. 13:04
Af Søren Arildsen

Du kan godt snøre skoene og komme op ad sofaen. For fra 25. januar skal danskerne ud at gå.

Alle danskere er nemlig inviteret med til begivenheden, 'Danmark går sammen'. Gå-perioden strækker sig fra 25. januar til 21. februar 2021.

I 'Danmark går sammen' kan du være med til at dele din gå-oplevelse og dine gå-ruter. Derudover kan alle være med til at tælle skridt, udfordre familien, venner og kolleger i hvor langt, vi kan gå. Regionerne dyster mod hinanden. Hvem er bedst til at gå? Region Hovedstaden eller Region Midtjylland? Del dine gå-oplevelser med hashtag som #danmarkgårsammen og #gåmed.

På hjemmesiden danmarkgaarsammen.dk kan du få det fulde overblik over alle gå-aktiviteter i 2021.

Gang
Gang er den mest populære motionsform i Danmark og dyrkes af mere end en tredjedel af den voksne befolkning.


Mere end 500 foreninger og fællesskaber rundt om i landet har gåture, som du kan være med på.
Ambitionerne er tårnhøje

Målet er at sætte gang i danskerne, så der løbende er gå-tilbud for enhver i hele 2021.

Corona-restriktionerne giver lige nu mange udfordringer i forhold til bevægelse, og her kan gåturene være et tiltrængt åndehul i en svær tid.

Når corona tillader det, vil der være mulighed for at deltage på gåture med gå-værter, foreninger og fællesskaber i hele landet.

'Danmark går sammen' er en del af 'Sammen i bevægelse'. 'Sammen i bevægelse' skal inspirere danskerne til fysisk aktivitet. Målet er, at inden året er omme, skal vi have bevæget os mere end tidligere.

Bevægelsesåret 2021 er blevet inddelt i seks bølger:

Danmark går sammen’, ’Vores utrolige krop’, ’Dans Danmark’, ’Lad legene begynde’, ’Danmarks motionsuge’ og Året vi gik.

Bag 'Sammen i bevægelse' står Dansk Firmaidrætsforbund, Danske Gymnastik & Idrætsforeninger, Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Danmarks Radio.

Snør dine sko og deltag i 'Danmark går sammen'. Foto: Colourbox

Tæl dine skridt

Fra den 25. januar til den 21. februar 2021 tæller vi skridt, som en del af 'Danmark går sammen'. Hvor mange skridt kan Danmark gå sammen? Bliv en del af et større fællesskab, hvor du udfordrer og inviterer dine kolleger, venner og familie i jagten på skridt. Vi går og tæller sammen hver for sig. Hold motivationen høj ved at registrere dine skridt, og se hvordan det går resten af Danmark.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?