26. februar 2021
Trykkerdammen Strand ved Helsingør er en af de strande, som af Friluftsrådet er blevet udnævnt til et Badepunkt. Dem er de 39 af i Danmark.
gallery icon

Se billedserie

Trykkerdammen Strand ved Helsingør er en af de strande, som af Friluftsrådet er blevet udnævnt til et Badepunkt. Dem er de 39 af i Danmark.
Foto: Friluftsrådet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se her: 39 strande er blevet til et Badepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se her: 39 strande er blevet til et Badepunkt
Opdateret 21. juni 2020 kl. 12:21
Lev sundt - 21. juni 2020 kl. 11:42
Af Søren Arildsen

Badevandstemperaturen er flere steder i de indre danske farvande oppe på 20 grader. Og med en sommer i vente med høje temperaturer, vil der være rig mulighed for at komme ud at bade i rent vand.

Friluftsrådet har i 2020 tildelt Blå Flag og Badepunkt til i alt 231 badesteder og havne rundt om i Danmark. 39 af disse får i år status som Badepunkter. Badepunkter er strande, som vi kender dem flest fra Danmark: rent vand, gode badeforhold og strande der passer til omgivelserne, skriver Friluftsrådet.

Badepunkt er en ny nordisk mærkningsordning for simple badesteder med badesikkerhed, basal infrastruktur og de samme høje krav til vandkvalitet, som der kræves for at hejse det Blå Flag. Samtidig kan man på mange Badepunkter finde særlige natur- kultur- og friluftsoplevelser, og strandene vil ofte have bære præg af områdets lokale identitet.

Badepunkter findes i hele Norden, og i Danmark drives mærkningen af Friluftsrådet, der foretager kontroller af badestederne, ligesom vandkvaliteten løbende monitoreres af kommunerne. På både Blå Flag-strande og Badepunkter er der således garanti for ordentlig vandkvalitet og en sikker badeoplevelse.

Badepunkt
Med Badepunkt flaget kan du finde strande med rent badevand, særlige friluftsmuligheder, kultur- eller naturoplevelser rundt omkring i landet. I sommeren 2020 er der 39 steder, der er udnævnt til Badepunkt.
Badepunkt er Friluftsrådets kvalitetetsstempel til strandoplevelser i Danmark, Norge og Sverige.

"Vi er rigtig glade for Badepunkt-ordningen, da den giver kommunerne mulighed for at signalere klart til borgerne, at her er der ordentlige badeforhold - uden at der stilles omfattende krav til deres øvrige aktiviteter på stranden. Derfor håber vi selvfølgelig også, at mange borgere tager godt imod de nye Badepunkter og kommer ud og får masser af gode badeoplevelser hele sommeren", siger Jan Ejlsted, der er direktør i Friluftsrådet.

Et badepunkt er:

Rent badevand - vandet testes for urenheder sommeren igennem.
Badesikkerhed - der er livredningsudstyr eller livreddere.
Adgang til toiletter - der er toiletfaciliteter i nærheden.
Skraldespande - det er muligt at komme af med sit affald i nærheden.
Gode bademuligheder - Badepunkter er gode badesteder, som vi kender dem i Danmark
Frilufts- natur og kulturoplevelser - ved mange badepunkter kan du finde seværdigheder eller faciliteter til oplevelser med natur, friluftsliv og kulturhistorie
Badested med lokalt særpræg - Badepunkter har ofte et naturligt præg og en identitet, som passer til området.

Video om Badepunkt
Her finder du et badepunkt på Sjælland:

Kalundborg kommune:
Bjerge Sydstrand
Reersø Nordstrand
Vesterlyng Nordstrand
Bjerge Nordstrand
Kysttoften, Kalundborg
Ulstrup Sønderstrand
Saltbæk Badebro
Gisseløre Badebro
Mullerup Strand

Sorø kommune:
Sorø Sø
Parnas
Tystrup Sø

Helsingør kommune:
Julebæk Strand
Trykkerdammen
Offentlig strand ved Lokalteateret
Kronborg Strand

Lyngby-Taarbæk kommune:
Fredriksdal Fribad


Friluftsrådet har uddelt et kvalitetsstempel til 39 strande og badesteder i Danmark. Her er det Vejers Strand i Vestjylland. Foto: Frilufsrådet
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?