25. september 2020
Forfatteren Ole Ditlev Nielsen skriver om at leve langsomt.
Forfatteren Ole Ditlev Nielsen skriver om at leve langsomt.
Foto: Emilie Haut
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan hopper du af hamsterhjulet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan hopper du af hamsterhjulet
Opdateret 06. november 2019 kl. 14:52
Lev sundt - 18. august 2019 kl. 10:26
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du også al for travlt med at nå job, familie og fritidsaktiviteter? Og kunne du godt tænke dig at sætte hastigheden på hamsterhjulet lidt ned?

Så er der gode råd at hente hos forfatter Ole Ditlev Nielsen, som de seneste fem år selv har sat tempoet ned både arbejdsmæssigt og generelt.

Ole Ditlev Nielsen, der er forfatter til bl.a. bøgerne "Slow living – sænk tempoet og lev et liv med mening" og "Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress" valgte i 2014 at sige sit velbetalte job som underviser op for at forsøge at leve af at skrive bøger og holde kurser og foredrag.

Det er lykkedes for ham - men ikke uden omkostninger. Han tjener ikke længere så meget. Og det har betydet, at der ikke er en bil i garagen eller rødvin og dyre bøffer på middagsbordet. Han og familien køber ikke nyt tøj og holder i det hele taget alle mulige udgifter på et minimum.

Til gengæld er hans arbejdsdag sjældent længere end 5-6 timer. Han holder fri i alle skoleferier og tager sammen med familien hvert år på en lang ferie til et eksotisk sted. Og så har han fået masser af tid til al det, han helst vil. Skrive, tænke, slappe af og være sammen med familien.

- Jeg begyndte at tænke over, hvad der i virkeligheden har betydning.
- Hvad er det, vi husker, når vi skal herfra? Hvad er det, der i virkeligheden betyder noget for os? Vi har travlt, men hvad er det helt konkret, vi har travlt med?
- Jeg erkendte, at jeg havde behov for at tage den med ro og kende forskel på det, der haster, og det, der er vigtigt, siger Ole Ditlev Nielsen.

Forfatteren deler gavmildt ud af sine råd og vejledninger til at leve langsomt. Således skriver han flere gange om ugen en blog på sin hjemmeside.

F.eks. skriver han et sted på sin blog om, at der vil være masser af “dørvogtere”, som vil stille sig skeptisk i vejen, når du melder ud, at du vil lave ændringer i dit liv.

“Dørvogterne" vil sige til dig:

  • At det ikke kan lade sig gøre.
  • At det er urealistisk og alt for svært.
  • At økonomien ikke holder.
  • At du ikke er dygtig nok.
  • At der er for meget konkurrence.
  • At dit livseksperiment er alt for usikkert.
  • At du skal blive ved din læst.

”Du skal ikke lytte til dørvogterne, ikke lytte til modstanderne. Du skal lytte til din egen, kreative stemme. Du skal stole på dit instinkt. Du skal gøre, hvad du selv føler er det rigtige og forfølge dine drømme”, skriver Ole Ditlev Nielsen.

arrow Læs også: Bestem dit eget liv
Emilie Haut

 Forfatteren Ole Ditlev Nielsen: Vi vil gerne have mere tid. Vi vil gerne leve langsommere. Vi vil gerne nå frem til en følelse af mere ro og balance i vores liv. Foto: Emilie Haut.


En vej for dig

Og selv om han har taget en drastisk beslutning om helt at lægge sit liv om, så er det ikke sikkert, at hans opskrift lige netop passer til dig, men som han skriver på sin hjemmeside:

"Alt for ofte har vi travlt med det, der ikke er væsentligt. Der er en anden vej, andre skridt, du kan tage. Du behøver ikke at sige dit job op, sælge dit hus og flytte op i en svensk skov, men du kan starte med at tage fri i morgen".

"Livet må aldrig handle om at overleve til på fredag. Det gør det for alt for mange, og det er derfor, at det er så vigtigt for mig at formidle, at der er en anden vej. At vi kan vælge og prioritere anderledes, så vi oplever mere ro, balance og tid til det, der betyder noget for os", siger Ole Ditlev Nielsen.

Du kan læse mere om Ole Ditlev Nielsen på hans hjemmeside:
http://20skridt.dk/

Slow living
Slow living går ud op at få et bedre og mere balanceret liv. Frem for at liv i stress er opskriften at sætte tempoet ned, fokusere på det væsentligste og nyde tilværelsens både små og store øjeblikke.
arrow Du skal jagte lykken
04. august 2019 kl. 12:17 Opdateret: kl. 10:34
Har debatten om sexisme taget overhånd?