25. marts 2019
Gode råd til, hvordan du holder dine fødder fine.
Gode råd til, hvordan du holder dine fødder fine.
Foto: Artem Furman/Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan holder du sandal-fødderne pæne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan holder du sandal-fødderne pæne
Lev sundt - 10. august 2018 kl. 11:03
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En varm, varm sommer har betydet, at vi har luftet fødder som aldrig før. Sokker og sko har været afløst af sandaler og klipklappere. Men når vi nu lufter fusserne, så vil vi også gerne have dem til at se ordentlige ud.

Her får du nogle tip fra Gigtforeningen om, hvordan du plejer dine dine forsømte tæer, negle og din hud på fødderne.

Gode råd om fodpleje

1. For at holde dine fødder sunde og funktionelle, er det vigtigt at holde øje med huden. Hvordan er netop din hud? Tør, fugtig, revnet eller skallende?

2. Hvis du har meget tør hud, er det vigtigt at bruge en fed creme, som arbejder med huden. Du kan f.eks. købe sådan en creme på apoteket. Hvis du derimod har meget fugtig hud, skal du – for at forebygge svamp – være opmærksom på at holde området mellem tæerne tørt og rent.

3. Hvis din hud revner, er det vigtigt at få undersøgt, hvad årsagen er. Er det en hudlidelse eller noget andet? Når det er afklaret, kan den videre behandling bestemmes. Det samme gælder den skallende hud.

4. Din fod danner hård hud for at beskytte sig mod tryk. Den hårde hud kan komme alle steder på foden og skal ikke blot fjernes, men årsagen til den hårde hud skal findes og vidt muligt fjernes. Har du f.eks. hård hud på lilletåens yderside, bør der rettes til i fodtøjet, så der bliver plads til tåen.

5. Du skal altid klippe dine negle lige over – ingen runde hjørner, medmindre tæerne ligger meget tæt op mod hinanden.

6. Hvis dine tæer ligger meget tæt på hinanden og kæmper om pladsen, er det vigtigt at holde området mellem tæerne tørt og rent - ellers risikerer du at få svamp.

7. Nedgroede negle betyder, at neglen graver sig ned i neglesiderne. Du kan være arveligt disponeret for nedgroede negle, men de kan også opstå som resultat af påvirkning udefra. En fodterapeut kan sætte bøjler på dine negle, så de retter sig samtidig med, at du og fodterapeuten finder årsagen til problemet og gør noget ved det.

8. Fodøvelser er ideelle til at bevare funktionen i dine fødder. Det er vigtigt, at du laver de øvelser, der passer til netop dine fødder og deres behov

Se fodøvelser fra Gigtforeningen.