22. september 2018
Bodil Jørgensen medvirker i en ny video, der skal få os danskere til at spise mere fuldkorn.
Bodil Jørgensen medvirker i en ny video, der skal få os danskere til at spise mere fuldkorn.
Foto: fuldkornpartnerselskabet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt skuespiller: Spis nu mere fuldkorn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt skuespiller: Spis nu mere fuldkorn
Lev sundt - 12. september 2018 kl. 10:51
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spis mere fuldkorn. Det er meldingen fra Fuldkornpartnerskabet, der har lanceret en ny kampagne på de sociale medier "Så der fame´ fuldkorn du!" med skuespilleren Bodil Jørgensen i hovedrollen.

Kampagnen med den kendte skuespiller skal minde danskerne om, at vi skal spise mere mere fuldkorn som f.eks. rugbrød, havregryn, cous cous og knækbrød. Det hele bliver pakket ind i en dialog mellem mor og datter, mens datteren sidder på toilettet.

En måling fra 2014 fra Fødevareinstituttet DTU viser, at danskerne i gennemsnit spiser 63 gram fuldkorn om dagen. Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefaler, at man spiser 75 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit. 30% af danskerne spiser den anbefalede mængde og de 25% af befolkningen, der spiser allermindst fuldkorn spiser kun 23 gram fuldkorn om dagen.

”SoMe kampagnen er udviklet til at henvende sig til den brede befolkning. Vi prøver med humor og uden løftede pegefingre, at få danskerne til at spise fuldkorn” siger Rikke Iben Neess kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

På Fuldkornpartnerselskabets hjemmeside kan man finde mange opskrifter med fuldkorn. Her er en af dem:

Opskrift på boller med fuldkorn og mysli

Fremgangsmåde: Vand og gær røres sammen, mel typerne og salt tilsættes, og det hele røres sammen til en ensartet lidt flydende dej. Dejen sættes på køl og hæver natten over, hvorefter den med en grydeske, sættes af i 9 boller på en bageplade. Bag bollerne ved 225 grader og varmluft i 10-12 minutter.


Ingredienser: ½ L koldt vand 12½ g gær (1/4 pk.) 100 g mysli med havregryn 100 g knækket hvede 125 g fuldkornsspeltmel 325 g hvedemel 1½ tsk. salt

https://www.fuldkorn.dk/opskrifter

Fuldkornspartnerselskabet:

Fuldkornspartnerskabet er et offentligt-privat partnerskab mellem Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen, samt en række fødevarevirksomheder. formålet med partnerskabet er at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Se video med Bodil Jørgensen: