25. marts 2019
Får du stress på arbejdet af mobiltelefonen.
gallery icon

Se billedserie

Får du stress på arbejdet af mobiltelefonen.
Foto: fizkes/Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giver smartphones stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giver smartphones stress
Lev sundt - 10. november 2018 kl. 12:21
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stresser din telefon dig, når du er på arbejde? Får du en mindre koncentrationsevne, dårligere arbejdshukommelse og mere stress af dit digitale arbejdsapparat. Det skal en forskergruppe under Syddansk Universitet forsøge at finde ud af.

500 danskere med arbejde på et kontor skal agere forsøgskaniner for forskergruppen. I løbet af en tre måneders periode skal deltagerne "tracke" deres forbrug samtidig med, at de vil blive bedt om at aflevere neuropsykologisk data via en app. Forskningsmetoden vil blive udviklet, så virksomheder efterfølgende kan benytte den til at undersøge deres medarbejderes ”digitale sundhed” i forhold til brug af smartphones.

”Medarbejderes opmærksomhed er en faldende ressource og et samfundsmæssigt problem. Eksisterende forskning peger på, at der et forhold mellem reduceret opmærksomhed og en stigning i selvopfattet stress blandt erhvervsaktive – og at smartphonebrug er en hovedårsag til stress og reduceret opmærksomhed,” fortæller Ulrik Kirk, der er lektor ved Syddansk Universitet og leder af forskergruppen, der også tæller forskere fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet) og University College London.

Støtte fra Velliv Foreningen

Forskningsprojektet støttes af Velliv Foreningen med 700.000 kr. Velliv Foreningen giver almennyttig støtte til projekter, der fremmer mental sundhed. Særligt i arbejdslivet.

”Dette projekt vil afklare området og give viden, som kan bruges til at forebygge, at medarbejdere i virksomheder bliver negativt påvirkede af den digitale udvikling. Projektet indgår dermed i den store opgave, der ligger i at fremme danskernes mentale sundhed i en tid, hvor symptomer på stress, angst og depression er blevet en ny folkesygdom,” siger Peter Gæmelke, formand for Velliv Foreningen.

Fakta om Velliv Foreningen


Velliv Foreningen har 340.000 medlemmer, der alle er kunder i pensionsselskabet Velliv. Der afsættes hvert år midler til en almennyttig indsats for at øge danskernes mentale sundhed. Alle kan søge om støtte til de almennyttige bevillinger uanset tilknytning til pensionsselskabet Velliv.


Den 1. oktober 2018 skiftede Foreningen Norliv navn til Velliv Foreningen samtidig med, at Nordea Liv & Pension skiftede navn til Velliv.