21. juni 2021
Tre af Efterskolen Lindenborgs fire unge voluntører - fra venstre er det Benjamin Gohr Jensen, Carla Gjerlev og Fransine Rix Østergaard. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Tre af Efterskolen Lindenborgs fire unge voluntører - fra venstre er det Benjamin Gohr Jensen, Carla Gjerlev og Fransine Rix Østergaard. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voluntørerne er tættere på de unges liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voluntørerne er tættere på de unges liv
Lejre - 31. januar 2021 kl. 07:46
Af Agnete Vistar

- Vi er her på Efterskolen Lindenborg mest for elevernes skyld, som storebror og storesøster for eleverne.

Det fortæller Fransine Rix Østergaard, der er én af fire voluntører på efterskolen. Sn.dk har mødt tre af dem; Fransine er ligesom Benjamin Gohr Jensen tidligere elev på Efterskolen Lindenborg, mens Carla Gjerlev har gået på en anden efterskole.

Fælles for alle fire er, at de befinder sig på skolen ét år, typisk i det sabbatår, de har efter gymnasiet. De er alle i begyndelsen af 20'erne.

- Vi vejleder eleverne og giver dem gode råd, og laver aktiviteter med dem og hygger om dem, siger Carla.

- Ja, vi koordinerer det sociale samvær, tilføjer Benjamin.

- Vi oplever, at vi kan give noget tilbage af den glæde og de oplevelser, vi selv havde som efterskoleelever, fortæller de tre.

Forstander på Lindenborg Efterskole, Anders Ohlsen forklarer, at det ikke er almindeligt, at der er voluntører på efterskoler generelt. Det er det til gengæld på efterskoler med kirkelig baggrund, såsom Efterskolen Lindenborg, der har kristentro som en del af værdigrundlaget på skolen.

- Voluntører er rigtigt gode at have her. De har alderen og erfaringen og er tætte på de unges liv. De kan skabe relationer med eleverne, som vi ikke kan. De er med til at sørge for, at skolen følger med tiden, forklarer Anders Ohlsen.

Efterskolen oplever i øvrigt meget stor interesse og søgning efter et dyk for fire-fem år siden. Lige nu er der 103 elever - fuldt hus. Idræts- og musiklinjerne trækker, ligesåvel som skolens satsning på stærke fællesskaber.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk