26. februar 2021
Lejre Kommunes erhvervschef, Nynne Friis sidder sammen med resten af Erhvervsservice klar til at hjælpe og give sparring til kommunens virksomheder, hvoraf mange har udfordringer i coronatiden.
gallery icon

Se billedserie

Lejre Kommunes erhvervschef, Nynne Friis sidder sammen med resten af Erhvervsservice klar til at hjælpe og give sparring til kommunens virksomheder, hvoraf mange har udfordringer i coronatiden.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhederne efterspørger sparring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhederne efterspørger sparring
Lejre - 19. februar 2021 kl. 11:41
Af Britt Nielsen

Det er blevet hverdag, konstaterer erhvervschef Nynne Friis fra Lejre Kommune. Lige nu er der nemlig ikke lige så mange henvendelser fra de lokale virksomheder, som der var i foråret sidste år.

- Der var det her nyt for alle. Hvad står vi med? Hvad gør vi? Der er kommet mange flere kompensationsordninger, så nu gælder det i en del tilfælde blot om at finde den rigtige, siger Nynne Friis og fortæller, at de mere får spørgsmål i retning af, hvordan kan jeg omstille min virksomhed?

Skal jeg bruge nogle nye kanaler? Hvordan kan jeg levere mine ting på en anden måde?

- Mange spørger ind til digitalisering. Det, der fungerer ansigt til ansigt, fungerer ikke nødvendigvis, når der sættes strøm til, fortæller Nynne Friis og giver som eksempel, at et foredrag eller en workshop af en-to timers varighed ofte skal kortes ned.

- Koncentrationen er en anden online. Det skal man tænke ind som erhvervsdrivende, påpeger hun.

I det hele tager oplever erhvervskontoret størst efterspørgsel på sparring, og det er de også klar til at give.

- Det handler om, hvordan de får lagt plan. Hvor meget energi skal der bruges på eksempelvis digitale løsninger. Hvor længe skal det være en del af deres forretning? Der er mange overvejelser, siger Nynne Friis.

Få ekstra konkurser
Nynne Friis nævner, at det også er meget blandet, hvordan virksomhederne bliver påvirket af nedlukningen.

- Nogle er tvangsnedlukket, som eksempelvis restauranter og butikker, mens andre buldre derudaf. siger Nynne Friis og fortæller, at hun fornylig har fået tal fra Erhvervshuset, som viser, at der i 2020 var færre konkurser i Region Sjælland end i 2019.

- Jeg tror, at vi i Lejre Kommune har haft lidt flere i 2020 end i 2019. Det er de små tals lov, siger Nynne Friis og forklarer, at når kommunen ikke er så stor, så vil få ekstra konkurser få tallene til at se meget negative ud.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk